Μενού
αυτοκινητόδρομος
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας - Πύργου | Ολυμπία Οδός
  • Α-
  • Α+

Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος, μήκους 74,8 χιλιομέτρων, θα δοθεί στην κυκλοφορία εντός του 2025, επανέλαβε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε αρχικά τα γραφεία της Ολυμπίας Οδού στο Ρίο και στη συνέχεια τα εργοτάξια, συνοδευόμενος από τους Υφυπουργούς Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκο Ταχιάο. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτη Παπανικόλα.

«Η συνολική πρόοδος του έργου έχει ξεπεράσει πλέον το 30%. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2023, όταν είχαμε επισκεφθεί τα εργοτάξια, η πρόοδος κατασκευής υπολειπόταν του 20%. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε διάστημα έξι μηνών, το έργο προχώρησε με πάρα πολύ υψηλό και επιταχυνόμενο ρυθμό. Εκτιμούμε ότι το ποσοστό ολοκλήρωσης θα διαμορφωθεί στο 50% μέχρι τον Ιούνιο και θα υπερβεί το 75% στο τέλος του έτους. Με την ολοκλήρωση του έργου να επιτυγχάνεται, όπως έχουμε δεσμευτεί, μέσα στο 2025», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

αυτοκινητόδρομος
Ο χάρτης του αυτοκινητόδρομου Πάτρας - Πύργου | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

«Με δεδομένο ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται αυστηρά, μέχρι το 2025 θα έχουμε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα συμβάλλει τόσο στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά και στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας», δήλωσε η αρμόδια Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, υψηλών προδιαγραφών, 74,8 χιλιομέτρων και σχεδιαστική ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει τις μεταφορές στην περιοχή και θα μετατρέψει έναν δρόμο υψηλής επικινδυνότητας σε μια ασφαλή δίοδο. Παράλληλα, θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά και τον χρόνο ταξιδιού από την Αθήνα», τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος.

Χρήστος Σταϊκούρας
Επίσκεψη του Χρήστου Σταϊκούρα στα γραφεία της Ολυμπίας Οδού στο Ρίο | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA