Μενού
varoufakis soimple
Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. | EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
  • Α-
  • Α+

Για τις δραματικές στιγμές που βίωσε στα Eurogroup, ως υπουργός Οικονομικών στα χρόνια της κρίσης και τον Βόλφγκανγγκ Σόιμπλε, τα απομνημονεύματα του οποίου κυκλοφόρησαν πρόσφατα μίλησε ο Γιάνης Βαραουφάκης.

«Το Grexit είχε συζητηθεί μέσα στο Eurogroup κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά οι ανακοινώσεις συγκάλυπταν τα όσα συζητούνταν στην πραγματικότητα», τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Επιπλέον, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι στις συζητήσεις που γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών στο Eurogroup είχαν συζητηθεί πράγματα για τα οποία η κοινή γνώμη δεν είχε ποτέ πληροφόρηση, όπως το σκεπτικό πίσω από το PSI (σ.σ. το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων) και η δημιουργία του Υπερταμείου».

Βαρουφάκης: «Έλεγαν ψέματα»

«Μετά τα Eurogroup έβγαιναν τα “παπαγαλάκια” του κυρίου Σόιμπλε και έλεγαν ψέματα για αυτά που είχαν ειπωθεί μέσα στο Eurogroup. Έλεγαν πράγματα που δεν είχαν ειπωθεί και πράγματα που είχαν ειπωθεί τα διέψευδαν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε επίσης ότι αυτός ήταν και ο λόγος που ηχογράφησε τις συνομιλίες και τις ανάρτησε στο διαδίκτυο, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τι ακριβώς είχε πει ο καθένας.

Ο Σόιμπλε για Βαρουφάκη

Στην αυτοβιογραφία του ο Σόιμπλε αφιέρωσε ξεχωριστό υποκεφάλαιο στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Αυτή την κρίση προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό ο άνθρωπος ο οποίος κατά την κυβερνητική αλλαγή ανέλαβε ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας να υλοποιήσει το σχέδιο», έγραψε μεταξύ άλλων.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν οικονομολόγος γνωστός για την ειδίκευσή του στον τομέα της θεωρίας των παιγνίων, ωστόσο τους όρους του παιχνιδιού δεν τους καταλάβαινε ή τους αγνοούσε συνειδητά», ανέφερε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA