Μενού
nikos-pappas
Νίκος Παππάς | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Τηλεοπτική "συνάντηση" μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από το τέλος Ιουλίου και ακόμη μία πριν από το τέλος Αυγούστου», πρότεινε ο Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, αναφέροντας ότι καταθέτει την πρόταση καθώς ο χρόνος θα είναι περιορισμένος, «ο κόσμος θα πάει διακοπές και δεν θα είναι καθόλου εύκολο να γίνουν τυπικές διαδικασίες, να μπορεί να μαζευτεί εύκολα ο κόσμος και να συζητήσει, να αντιπαραβάλουμε τις θέσεις μας σε ένα πλαίσιο τυπικών κομματικών λειτουργιών».

Ο κ. Παππάς σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «περάσαμε όλοι μας, ως συλλογική ηγεσία, ένα "τεστ" μετά την  αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία ήταν ένα πραγματικά αρνητικό γεγονός» και σχολίασε ότι «δεν ήταν ένα "θετικό σοκ" διότι άκουσα και κάτι τέτοιο, με το οποίο διαφωνώ βαθιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διακήρυξη του κόμματος «είναι πάρα πολύ σαφής», «δεν είναι καθόλου θολή, γιατί άκουσα ότι "θόλωσε". Είναι σαφής και λέει ότι θέλουμε να εκφράσουμε όλον τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Και αυτό όχι με όρους απεύθυνσης».

«Οι πολίτες του προοδευτικού κέντρου που είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως από το 2012, δεν είναι "πελάτες" του κόμματος που έρχονται και δίνουν την ψήφο τους, είναι οργανικό στοιχείο της ταυτότητάς μας, είναι άνθρωποι οι οποίοι στρατεύτηκαν με όλες τους τις αποσκευές και τις περγαμηνές των αγώνων για τη Δημοκρατία», πρόσθεσε και χαρακτήρισε καταστροφική την άποψη ότι η διεύρυνση ήταν ένας «ασπόνδυλος πολυσυλλεκτισμός».

«Είναι καταστροφική αυτή η άποψη. Είναι μια άποψη που μας πάει πίσω, που πάει πίσω από το πολιτικό μας συμβόλαιο. Αυτές οι απόψεις δεν μπορούν να επικρατήσουν και να πλειοψηφήσουν. Αυτό πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι όλοι να το διαφυλάξουμε», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA