Μενού
Όλγα Γεροβασίλη - Στέφανος Κασσελάκης στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Όλγα Γεροβασίλη - Στέφανος Κασσελάκης στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν. Μετά από μία εκρηκτική αντιπαράθεση του Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασίλη, τα μέλη του κόμματος που ήταν στο Συνέδριο είπαν «όχι» στις εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβαίνοντας στο βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «έδειχνε» εκλογές, αλλά και στην τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη η οποία σήκωσε το γάντι και είπε ότι είναι παρούσα για μία εσωκομματική μάχη.

«Ο ιστορικός ηγέτης, αν και από μακριά, ζητά κάλπη για πρόεδρο, η συντρόφισσα θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος απέναντί μου. Πώς μπορώ να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπ΄αυτές τις συνθήκες;», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Θα ήταν σαν να κρυβόμουν πίσω από μία απόφαση ματαίωσης των εκλογών. Σαν να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια» διαπίστωσε και υπογράμμισε πως τα μέλη θα δώσουν τέλος στην εσωστρέφεια.

«Να ανοίξουμε τα μάτια και να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας», ενώ, σε άλλο σημείο είπε πως την Πέμπτη, όταν άρχισαν οι εργασίες του Συνεδρίου, μπήκε στην αίθουσα «ως πρόεδρος που δεν του επιτρέπουν τα μέλη να ρωτά χωρίς την άδειά τους. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή όταν ο ιστορικός ηγέτης ζητά ψήφο;».

 

Γεροβασίλη: «Σταματάω αν ανακαλέσεις το "βρείτε μου αντίπαλο"»

Όλγα Γεροβασίλη
Όλγα Γεροβασίλη | Eurokinissi

«Αγαπητέ Στέφανε, στην εναρκτήρια ομιλία σου είπες ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε'. Εάν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω», είπε η Όλγα Γεροβασίλη μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

«Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες», πρόσθεσε. Εν συνεχεία, σχολίασε: «Τώρα αν θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει, ε καν' τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις. Μένω σε αυτό που είπα».

 

Άναψαν τα αίματα και τα μέλη ψήφισαν «όχι» σε εκλογές

Η ψηφοφορία για να μην γίνουν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ
Η ψηφοφορία για να μην γίνουν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ | EUROKINISSI

 

Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα και είπε πως «δεν πρέπει να γίνουν σκάκι». Με την Όλγα Γεροβασίλη να διευκρινίζει ότι εκλογές στις 10 Μαρτίου δεν μπορούν να γίνουν και αν θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης να τις κάνει μόνος του.

Οι φωνές από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονες, με γιουχαΐσματα και χειροκροτήματα να συνθέτουν το σκηνικό της έντασης, με τον Κασσελάκη να λέει στην Όλγα Γεροβασίλη «αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου, δεν έχω λόγο να πάω σε εκλογές».

Τα μέλη του κόμματος, στη συνέχεια υπερψήφισαν, την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου, να μη γίνουν εκλογές και ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα λέγοντας: «Η απόφαση πάρθηκε, δεν πάμε σε εκλογές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA