Μενού
Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας | ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα υπογράψει σήμερα, Πέμπτη (15/2), την προσχώρηση της Ελλάδας στην πρωτοβουλία για την αντιπυραυλική προστασία, European Sky Shield Initiative, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Σύνοδο των αρμόδιων υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

««Σήμερα στη Σύνοδο των Υπουργών θα συζητήσουμε για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον. Επίσης, τα ζητήματα ενίσχυσης της Ουκρανίας. Από εκεί και πέρα, στο περιθώριο θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω τον Γάλλο ομόλογό μου Σεμπαστιάν Λεκορνού. Νομίζω ότι ο συντονισμός με τη Γαλλία, με την οποία έχουμε μια στενή στρατηγική σχέση, είναι πάντα ιδιαίτερης σημασίας. Επίσης, θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την προσχώρηση της Ελλάδας στο European Sky Shield Initiative, μια πρωτοβουλία της Γερμανίας για την αντιπυραυλική προστασία» είπε ο υπουργός.

Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, σήμερα θα προσχωρήσει και η Τουρκία και θα έχει τη δυνατότητα να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ.

«Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση του παρόντος κλίματος ύφεσης και αποφυγή οποιωνδήποτε προκλήσεων, οποιωνδήποτε ενεργειών μπορεί να δυναμιτίσουν αυτή την ήρεμη ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA