Μενού
kasselakis.jpg
Ο Στέφανος Κασσελάκης. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προχώρησε σε ένα άτυπο διάγγελμα μέσω του Facebook και ενημέρωσε πως θα ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τη διαγραφή των 4 στελεχών, που «προσέβαλαν βάναυσα όλους μας». 

«Αύριο, θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, απευθείας από τα μέλη και φίλους του κόμματος, για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που προσέβαλαν, βάναυσα, όλους μας» ενημέρωσε ειδικότερα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε περίπτωση που η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, τότε «θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας». 

Στο μήνυμα των περίπου 05:30 λεπτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για στελέχη που «προσβάλλουν το ίδιο τους το κόμμα, τους συντρόφους τους, αλλά κυρίως τους εκατοντάδες χιλιάδες αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες. (...) Στο όνομα αυτών των ανθρώπων, σας λέω ξεκάθαρα, δεν θα κάνω πίσω, θα τιμήσω την εντολή που έλαβα πλήρως».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποσχέθηκε, θα γίνει ένα «υγιές κόμμα που μόνη τάση θα είναι η δημοκρατία από τη βάση».

Απευθυνόμενος στη «μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία αυτού του τόπου» παραδέχθηκε πως - βλέποντας τα πράγματα από μέσα - βλέπει ότι έχουν δίκιο όσοι πιστεύουν «ότι το σύστημα είναι βαριά άρρωστο». «Έχετε δίκιο. Ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του είναι βολικά καθισμένοι στο επίκεντρο αυτού του συστήματος».

Μαζί με το νέο του γραφείο, όπως είπε, «κληρονόμησα (...) μία λαβωμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μία Πολιτική Γραμματεία, στην οποία σύντροφοι μισούν συντρόφους σε παράλληλους μονολόγους που διαρκούν 8 ώρες. Φιλοδοξίες στην πλάτη του 18% που ήταν ψήφος προς τον Αλέξη. Απέναντι σε αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα, η κοινωνία με αγκάλιασε και μου έδωσε μία ξεκάθαρη εντολή: «Άλλαξε τα όλα». Και θα τα αλλάξω όλα. Καθαρά και στο φως!».

Κλείνοντας το «διάγγελμά» του, είπε: «Τη νύχτα της εκλογής μου επανέλαβα τρεις φορές μία φράση: Δε θα σας προδώσω ποτέ. Και αυτό το επαναλαμβάνω και τώρα, πιο αποφασιστικά από κάθε άλλη φορά. Θα κάνουμε την Ελλάδα σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Μαζί. Και δε θα μας σταματήσει κανείς».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA