Μενού
kalpi
Εκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με πολύ μεγάλη διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,9%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έρχεται δεύτερο με 13,9%. Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9%, τέταρτη η Ελληνική Λύση με 10,2%, πέμπτο το ΚΚΕ με 10,1%.

dimoskopisi

Ακολουθεί η Νίκη με 4,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νέα Αριστερά με 3,3%, ενώ εκτός βουλής μένουν οι Σπαρτιάτες με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,6%. Το 3,7% επιλέγει άλλο κόμμα.

dimoskopisi-2

Τι δείχνει η δημοσκόπηση για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Διχασμένοι οι ψηφοφόροι

Οι ερωτηθέντες απάντησαν και για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ερώτημα αν η διαδικασία ενίσχυσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 59,9% απάντησε καθόλου, το 16,5% λίγο, το 10,7% αρκετά, το 8,6% πολύ, ενώ το 4,3% δεν απάντησε.

dimoskopisi-3

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν όμως διαφορετικά. Το 28,9% απάντησε ότι το συνέδριο ενίσχυσε το κόμμα αρκετά, το 22,7% λίγο, το 25,2% απάντησε καθόλου, το 18,2% πολύ, ενώ ένα 5% δεν απάντησε.

dimoskopisi-5-5

Αναφορικά με τα φαινόμενα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ , οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής:

dimoskopisi-5

Όσον αφορά την απόφαση να μη γίνουν εσωκομματικές εκλογές και το αν αυτό ενδυνάμωσε τον Στέφανο Κασσελάκη, οι ψηφοφόροι του κόμματος απάντησαν σε ποσοστό 57,9% θετικά. Το 22,1% απάντησε μάλλον ναι, το 11% μάλλον όχι, το 7,5% όχι, ενώ ένα 1,5% δεν απάντησε.

dimoskopisi-6

Επιπλέον, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται μάλλον διχασμένοι στο κατά πόσο ενίσχυσε το συνέδριο τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, σε ποσοστό 47,9% απάντησαν λίγο ή καθόλου, ενώ ένα ποσοστό 47,1% θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενισχύθηκε αρκετά έως πολύ.

dimoskopisi-7

Δυσαρεστημένοι όμως εμφανίζονται οι ερωτηθέντες για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο, καθώς σε ποσοστό 66,7% θεωρούν ότι δεν βοήθησε, ενώ μόλις το 25% απαντά ότι τελικά βοήθησε.

dimoskopisi-8

Παρόμοια άποψη εκφράζουν για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ: Το 61% θεωρεί ότι δεν βοήθησε, ενώ μόλις το 33,5% απαντά ότι τελικά βοήθησε.

dimoskopisi-9

Όσον αφορά τις αλλαγές στα ποσοστά των κομμάτων σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της Opinion Poll, αυτές έχουν ως εξής:

dimoskopisi-10
dimoskopisi-11
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA