Μενού
Υπουργικό Συμβούλιο
Υπουργικό Συμβούλιο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha, στην οποία η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 15,5% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, οι πολίτες «βαθμολόγησαν» τους υπουργούς αλλά και αποτυπώθηκε η ψήφος των αναποφάσιστων στις τελευταίες εκλογές.

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης με 30% και 15% αντίστοιχα. Στη συνέχεια ακολουθεί με 12% ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Κωστής Χατζηδάκης με 8%, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7% και ο Βασίλης Κικίλιας με 4%.

Πιο πίσως βρίσκονται η Νίκη Κεραμέως και ο Μάκης Βορίδης με 3%, ο Χρήστος Σταικούρας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης με 2% και η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Σκρέκας με 1%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ προηγείται ο Νίκος Δένδιας με 49% και ακολουθούν με 36% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Κωστής Χατζηδάκης με 21% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 19%.

Στο ερώτημα για το αν οι ευρωεκλογές θα είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας το 48% λέει όχι και το 47% λέει ναι. Το ίδιο ερώτημα στους αναποφάσιστους το 63% λέει ναι και το 28% λέει όχι.

Στην ερώτηση για το τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 το 40% είχε ψηφίσει ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ το 16%, το ΠΑΣΟΚ το 8% και το 6% Σπαρτιάτες.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA