Δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για τον ειδησεογραφικό ιστότοπο flash.gr έδειξε ότι το 53,9% του αντιπροσωπευτικού δείγματος ζητά εθνικές εκλογές, με το 44,2% να απαντά όχι.
Κύριο ζήτημα της επικαιρότητας και επιρροής των προτιμήσεων των πολιτών είναι το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με τον πολιτικό χώρο της Κεντροαριστεράς να είναι αυτός που έχει, μέχρι στιγμής, το προβάδισμα.
Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 20,7% του δείγματος θέλει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με αριστερά κόμματα, ενώ το 20,3% αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι το «πρόσωπο - κλειδί» για την αξιωματική αντιπολίτευση.
Οι πολίτες σε ποσοστό 15,6% πιστεύουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι αυτός που μπορεί να ενώσει την κεντροαριστερά, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι κεφαλαιοποιεί τη στάση της στην τραγωδία των Τεμπών καθώς οι πολίτες σε ποσοστό 14,9% πιστεύουν ότι μπορεί να ενώσει την κεντροαριστερά.
Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 14,3%, δείχνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ακόμα έρεισμα στον χώρο της κεντροαριστεράς. Αντιθέτως ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος εκτιμάται από μόλις 7,7% των πολιτών ότι μπορεί να ενώσει την κεντροαριστερά. Έπονται Γιάννης Βαρουφάκης (3,4%), Αλέξης Χαρίτσης (2,9%) και Στέφανος Κασσελάκης (2,7%).

Δημοσκόπηση GPO: Τι γίνεται με την πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει ποσοστό 23,4%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,1%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν η Πλεύση Ελευθερίας και η Ελληνική Λύση με 9%. Το ΚΚΕ βρίσκεται μόνο στην τέταρτη θέση με 7,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται σε χαμηλά ποσοστά αποδοχής, με μόλις 5,9% των ερωτηθέντων να απαντά ότι αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές θα το ψήφιζε.
Ισχυρή σε ποσοστό είναι και η αδιευκρίνιστη ψήφος, καθώς ανέρχεται στο 12,1% των απαντήσεων.
- Τι είναι το «6-7» που χρησιμοποίησε ο Μητσοτάκης - Το viral trend στο TikTok που τρελαίνει τα πιτσιρίκια
- Ο Πολάκης βρήκε το πανεπιστήμιο του Λαζαρίδη στου Γκύζη: «Κουζίνα ήταν, το έκλεισαν γιατί χρωστούσε παντού»
- Ο άνθρωπος που «έδειξε» ο Ανδρέας Παπανδρέου ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη
- «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Η σκηνή που ο Τζεφιρέλι έκοψε από τη σειρά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.