Μενού
syriza - ekloges
Εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένενται ο επαναληπτικός γύρος των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (24/09).

Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούνται μέσα σε κλίμα πόλωσης, καθώς οι δύο πλευρές εξαπολύουν διαρκώς επιθέσεις για τα πολιτικά τους σχέδια, το παρελθόν, καθώς και για δηλώσεις. Την ίδια ώρα, τα παλαιά και νέα μέλη θα κληθούν να επιλέξουν νέο ή νέα πρόεδρο, με τις κάλπες να ανοίγουν στις 08:00 το πρωί και να κλείνουν στις 20:00 το απόγευμα.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Αναλυτικά όσα πρέπει να ξέρετε

1. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

2. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση  https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

 Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης  Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι  καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς  που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.​
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.