Μενού
ahtsiogloy_axtsiogloy
Έφη Αχτσιόγλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνέντευξη, δύο ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, παραχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου η οποία αναφέρθηκε τόσο στο πολιτικό σχέδιο του συνυποψηφίου της, Στέφανου Κασσελάκη, όσο και στην επόμενη ημέρα.

Μιλώντας για τη δήλωση Κασσελάκη για το βόρειο και κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου, είπε πως «χθες ο συνυποψήφιός μου έκανε μία δήλωση, αλλά η συζήτηση πρέπει να γίνεται επί της ουσίας των θεμάτων. Αναφέρομαι στην τοποθέτησή του για τα Κατεχόμετα, τα οποία χαρακτήρισε ως «κρατίδιο» είπε, για να προσθέσει: 

«Εγώ πιστεύω πως δεν πρόκειται περί γλωσσικού ολισθήματος, αλλά παρόλα αυτά ανακάλεσε. Βέβαια, με αυτόν τον τρόπο ομολόγησε την ανετοιμότητά του να ανταποκριθεί με ευθύνη για αυτή τη θέση».

Κριτική στον Κασσελάκη για το πολιτικό σχέδιο

Συνεχίζοντας, η Έφη Αχτσιόγλου άσκησε κριτική στον συνυποψήφιό της για την αδυναμία παρουσίασης ενός ολοκληρωμένου πολιτικού σχεδίου. «Όπως και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μου έστειλε ένα μέιλ με ιδέες, τις είδα, τις έλαβα υπόψη μου και, όπως των υπολοίπων, στη συνέχεια δήλωσα την υποψηφιότητά μου».

«Ο ίδιος, 10 ημέρες μετά, μού δήλωσε την πλήρη στήριξή του στη δική μου υποψηφιότητα, λέγοντας πως καλύπτει τις ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να δώσει προοπτική στην παραταξή και στον ελληνικό λαό για μία πιο προοδευτική θέση σε σχέση με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» υπογράμμισε η κα Αχτσιόγλου.

«Δεν είναι επ' ουδενί ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο, κάθε φορά που έχω ζητήσει να γίνει ένας δημόσιος διάλογος, δεν έλαβα μία θετική απάντηση και στα ελάχιστα ζητήματα που είναι συγκεκριμένα, όπως για παράδειγμα της θέσπισης του επαγγελματικού στρατού, ούτε εκεί υπήρξαν απαντήσεις, αντιθέτως υπήρξαν αναδιπλώσεις και ανασκευές» σημείωσε.

Το μήνυμα για τις εσωκομματικές εκλογές

Η Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα των εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε πως μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα, λόγω της εμπειρίας που είχε ως υπουργός και μέλος του κόμματος.

«Εγώ πιστεύω πως μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα της παράταξης, έχω εξάλλου και μία διαδρομή. Η εμπειρία είναι σημαντική για το αξίωμα που αναμετριόμαστε την Κυριακή. Έχω συνυπάρξει με αρκετούς από τους συντρόφους αυτούς, πράγματι μπορεί να υπάρξουν διαφορετικές απόψεις αλλά να υπάρξει και ισορροπία».

«Δύο προϋποθέσεις υπάρχουν για την ενότητα: Το πολιτικό σχέδιο, το οποίο εγώ έχω εκφράσει εν συνόλω και δεύτερον, να μην υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις, στοχοποιήσεις, συκοφαντήσεις που προκαλούν τριγμούς στις ισορροπίες» πρόσθεσε για το τι πρέπει να γίνει, για να διατηρηθεί η ενότητα που έχει χαθεί στο κόμμα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. Πρόκειται για ένα κορυφάιο θεσμικό, πολιτειακό και πολιτικό λειτούργημα και πρέπει κάποιος να αποφασίζει με βάση το πολιτικό σχέδιο και την ετοιμότητα του προσώπου για να αναλάβει τον ρόλο και την ευθύνη αυτής της θέσης» πρόσθεσε η Έφη Αχτσιόγλου για τη βαρύτητα των εσωκομματικών εκλογών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.