Μενού
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το πλάνο εσκυχρονισμού και επέκτασης του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Όπως ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στόχος είναι η αύξηση της χωρητικότητας των τερματικών σταθμών σε 50 εκατομμύρια επιβάτες – ετησίως - έως το 2046, από 28 εκατ. επιβάτες το 2023.

«Η αναπτυξιακή δυναμική του Αεροδρομίου καταδεικνύει τη στρατηγική σημασία του για την Ελλάδα και επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα. Γίνεται πιο εξωστρεφής, στηριζόμενη, όλο και περισσότερο, στις επενδύσεις, που με τη σειρά τους, ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης και τονώνουν την κοινωνική συνοχή», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σταϊκούρας, το 2023 μετακινήθηκαν περισσότεροι από 28 εκατομμύρια επιβάτες, επιτυγχάνοντας αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2019, την τελευταία δηλαδή χρονιά προ πανδημίας. Ο αριθμός των πτήσεων κατά το περασμένο έτος ξεπέρασε τις 240.000, αυξημένος κατά 7% σε σχέση με το 2019, συνδέοντας την Αθήνα με περισσότερες από 155 πόλεις – προορισμούς σε 55 χώρες, σε συνεργασία με περισσότερους από 65 αερομεταφορείς. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει προσθέσει τα τελευταία 5 έτη 69 νέους προορισμούς στο δίκτυό του και έχει αναπτύξει συνεργασίες με 32 νέες αεροπορικές εταιρείες. «Αυτή η ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος», υποστήριξε ο Υπουργός.

Χρήστος Σταϊκούρας
O Χρήστος Σταϊκούρας κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών


 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA