Μενού
diodia
Σταθμός διοδίων | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα, καθώς και όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και κόστη για την εφαρμογή της διαλειτουργικότητας του συστήματος διοδίων ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία θα αναλάβουν να καταρτίσουν το επόμενο διάστημα οι αρμόδιες αρχές των δύο χωρών.

Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας με τον Σέρβο Υπουργό Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, Γκόραν Βέσιτς

«Όσον αφορά τη διαλειτουργικότητα του συστήματος διοδίων, έχουμε ήδη δώσει οδηγίες στις αρμόδιες αρχές για την έναρξη της προπαρασκευαστικής διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει μια μελέτη σκοπιμότητας, καθώς και τη διερεύνηση τεχνικών, διοικητικών, εμπορικών και νομικών πτυχών και διαστάσεων της εφαρμογής ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων. Τις προσεχείς εβδομάδες, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα επικοινωνήσουν με τους Σέρβους ομολόγους τους για να συνεργαστούν, μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στις δύο χώρες, και να καταρτίσουν ένα σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα, καθώς και όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και κόστη».

Χρήστος Σταϊκούρας

 

Η διαλειτουργικότητα των διοδίων εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας 2019/520 της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Διοδίων.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA