Μενού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Οδησσό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επικοινωνία είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως γνωστοποίησαν σχετικά με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη σχετική του ανάρτηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως «μίλησα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενόψει των σημερινών συζητήσεων της EUCO για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία».

«Η επίσκεψή μου στην Οδησσό με εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο για την επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας. Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξη στην ΕΕ» σημειώνει ο πρωθυπουργός για την επικοινωνία, που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου

Από πλευράς του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε παρόμοια ανάρτηση, επισημαίνει πως «μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας.

«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μπόρεσε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει η αξιόπιστη προστασία των ουρανών μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί» συνεχίζει ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7» καταλήγει στην ίδια ανάρτηση ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA