Μενού
mitsotakis amea elliniko.jpg
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο κέντρο φροντίδας για ΑΜΕΑ στον χώρο του Ελληνικού. | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το νέο κέντρο φροντίδας ατόμων με αναπηρία στο Ελληνικό επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης (03/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η πρώτη παρέμβαση στον χώρο της ανάπλασης του Ελληνικού είναι ίσως και η πιο ουσιαστική».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για κτίριο κόσμημα και υπόδειγμα για το πώς πρέπει να κατασκευάζονται σύγχρονες υποδομές που αφορούν ανθρώπους που χρειάζονται την φροντίδα του κράτους».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα «η χώρα να αποκτήσει πολλές περισσότερες τέτοιες υποδομές».

xoros amea elliniko
Το νέο κέντρο φροντίδας για ΑΜΕΑ στον χώρο του Ελληνικού. | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Η φάση της υλοποίησης»

Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα έργα στο Ελληνικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «τώρα περνάμε στη φάση της υλοποίησης με ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, πολλούς ελεύθερους χώρους πρασίνου και θα είναι πόλος Πολιτισμού, Άθλησης και Ψυχαγωγίας». Τον πρωθυπουργό συνόδευαν επίσης η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο όπου εκτελείται η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος, μήκους 1,3 χιλιομέτρων, η οποία θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου και θα συνδέσει την παραλία του Αλίμου με τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Η σήραγγα αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025.

Κατά την άφιξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο σημείο όπου ολοκληρώνεται η θεμελίωση του «Riviera Tower», του «πράσινου» οικιστικού ουρανοξύστη ο οποίος θα αποτελείται από 50 ορόφους και θα φτάσει σε ύψος 200 μέτρων. Επισκέφτηκε επίσης το Ellinikon Experience Center, όπου φιλοξενείται διαδραστική έκθεση για την ανάπλαση του Ελληνικού.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης συζητήθηκε η πρόοδος για τη διαμόρφωση του Μητροπολιτικού Πάρκου, το οποίο θα καλύψει το 1/3 της συνολικής έκτασης, καταλαμβάνοντας περίπου 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, έκταση μεγαλύτερη από το Χάιντ Παρκ του Λονδίνου.

Έμφαση δόθηκε και στα υπόλοιπα έργα υποδομών, όπως οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο ρέμα Τραχώνων, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2024, και η απορρύπανση - εξυγίανση του εδάφους και των υπόγειων υδάτων, που προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν το επόμενο δίμηνο.

Πρότυπα κτίρια

Το νέο κέντρο φροντίδας ΑμεΑ, το πρώτο κτιριακό έργο που ολοκληρώθηκε πλήρως στο πλαίσιο της ανάπλασης του Ελληνικού, σε διάστημα ενός έτους, αποτελείται από τέσσερα πρότυπα κτίρια, συνολικού εμβαδού 11.500 τετραγωνικών μέτρων και κατασκευάστηκε σε δενδρόφυτη περιοχή έκτασης επτά στρεμμάτων.

Το συγκρότημα, δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων της Lamda Development, θα αποτελέσει το νέο σπίτι για την Αμυμώνη, τον Ερμή, τη ΝΙΚΗ-Victor Artant και τον Σύλλογο για Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τέσσερα σωματεία που μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε εγκαταστάσεις που χρονολογούνται από το 1970.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA