Μενού
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Επίσκεψη του υπουργού Εργασίας στο τηλεφωνικό κέντρο 1555 | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα (02/01) στον ΣΚΑΪ, στάθηκε μεταξύ άλλων στις τριετίες και στο χθεσινό τους «ξεπάγωμα», καθώς και στους υπαλλήλους που θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς τους.

Ειδικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις τριετίες σημείωσε χαρακτηριστικά πως αυξήσεις στα εισοδήματά τους θα δουν οι υπάλληλοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή κάρτα εργασίας συμπλήρωσε πως αυτή επεκτείνεται στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία και υπενθύμισε ότι εφαρμόζεται ήδη στις τράπεζες και στα σούπερ μάρκετ. Όπως είπε, του χρόνου τέτοιες ημέρες θα ενταχθεί και ο κλάδος του τουρισμού στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι είπε για συνταξιούχους και εκκρεμείς συντάξεις

Σχετικά με τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι 50.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι είδαν ήδη αύξηση 30% στη σύνταξή τους, καθώς καταργήθηκε η παρακράτηση του 30% και η σύνταξη του Ιανουαρίου προκαταβάλλεται τον Δεκέμβριο.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις, μετά τη μεγάλη προσπάθεια και του κ. Βρούτση και του κ. Χατζηδάκη, είχαν πέσει περίπου στις 35.000.

«Στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, σπάσαμε το φράγμα των 25.000, είμαστε περίπου 24.000, μείωση άνω του 30%, από όταν ανέλαβα. Επίσης, 65.000 αριθμούσαν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις και, σήμερα, ανέρχονται σε 30.000» είπε αρχικά.

«Είμαστε κάτω από 50%. Με τον νόμο, που ψηφίσαμε, εκδώσαμε σε ένα 24ωρο 11.000 επικουρικές συντάξεις, που είναι το ρεκόρ όλων των εποχών. Τώρα, έχουμε ξεκινήσει με τον ΕΦΚΑ την υπηρεσία που καλούν τον ασφαλισμένο από το 1555, τον ενημερώνουν ότι σε έξι μήνες έχει δικαίωμα να βγει στη σύνταξη και του ζητούν να ετοιμάσει τα χαρτιά, που χρειάζονται» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο e-ΕΦΚΑ ξεκίνησε το έργο της πλήρους ψηφιοποίησής του. «Αυτό είναι ένα γιγαντιαίο έργο, γιατί πρέπει ψηφιοποιηθούν όλα τα ένσημα. Αυτό θα παραδοθεί, βάσει σύμβασης, σε τρία χρόνια. Όταν ολοκληρωθεί, τότε ο σκοπός θα είναι ο ασφαλισμένος να κατεβάζει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή e-σύνταξη και να ξέρει πόσα ένσημα έχει μαζέψει» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA