Μενού
giorgos-tsipras
Γιώργος Τσίπρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για μοντάζ και παραποίηση των όσων είπε σχετικά το ποιος πρέπει να πληρώνει τις ζημιές που κάνουν οι μαθητές στα σχολεία, έκανε λόγο ο Γιώργος Τσίπρας. 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως, «αυτό που δημοσιεύτηκε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είπα. Είπα πως είναι λάθος να πληρώνει ο γονιός τα πάντα, και ό,τι κάνει το παιδί του. Είναι μοντάζ αυτό που μεταδόθηκε από κάποια μέσα. Υπάρχει νομοθεσία που επιτρέπει και ποινές διοικητικές μέσα στο σχολείο και μπορεί να υπάρχει ποινικό αδίκημα και να πληρώσει αυτός που πρέπει να πληρώσει».

«Είναι λάθος να καλείται ο γονιός να πληρώσει τις ζημιές που προκαλεί το παιδί του. Πρέπει όσο το δυνατόν αυτά τα ζητήματα να επιλύονται εντός της σχολικής κοινότητας», συμπλήρωσε.

«Το πράγμα πάει στις καταλήψεις, οι οποίες είναι μια μορφή αγώνα. Αρχίζουν και απειλούν γονείς ότι τις καταλήψεις και τις ζημιές των παιδιών τους, θα τις πληρώσουν οι γονείς τους. Υπάρχει μία υποκρισία: αν εξαιρέσει κανείς την πλατφόρμα για τις καταγγελίες, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα που δεν επιλύεται. Δεν ξέρω αν έχει συμβουλευτεί κάποιον επιστήμονα – παιδαγωγό η κυβέρνηση για να παίρνει αυτά τα μέτρα και φέρνει μία αυστηροποίηση ποινών για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», επεσήμανε. 

Ο Γιώργος Τσίπρας πρόσθεσε: «είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της ΝΔ για να αντιμετωπίσει ένα υπαρκτό και τεράστιο πρόβλημα όπου υπάρχει τα τελευταία χρόνια και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αυτό που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα είναι ότι υπάρχει μία διάχυτη βία». 

Υπενθυμίζεται ότι χθες (10/), μιλώντας στο Action 24, ο κ. Τσίπρας είχε πει «όταν το παιδί μου σπάει τρία τζάμια και δύο θρανία, είναι σωστό να είμαι υποχρεωμένος να το πληρώνω εγώ ο γονιός; Δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αυτό. Μέχρι τώρα ποιος τα πλήρωνε; Nα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε όλοι μας. Αυτή η αντίληψη περί ατομικής ευθύνης, δεν πρόκειται να λύσει απολύτως τίποτα. Τις καλύπτει η ελληνική κοινωνία και το κράτος. Αυτό είναι το σωστό να γίνει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA