Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Να ενισχύσει το μήνυμα της πολιτικής κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας μέσω της επικράτησης των επίσημων υποψηφίων της παράταξης και στις υπόλοιπες 6 από τις 13 Περιφέρειες όπου το αποτέλεσμα παραπέμφθηκε στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ή τουλάχιστον στη συντριπτική πλειοψηφία τους, επιδιώκει η ΝΔ. Οι ψηφίδες στη στρατηγική για την επίτευξη του στόχου μπαίνουν ήδη στη θέση τους, ενώ την προσωπική του σφραγίδα θα βάλει ο Πρωθυπουργός εντείνοντας μέχρι την Κυριακή τις περιοδείες του στο πλευρό τους οι οποίοι με εξαίρεση τη Θεσσαλία βρίσκονται αντιμέτωποι με γαλάζιους «αντάρτες».

Η στρατηγική που θα ξεδιπλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζεται σε τρεις άξονες. Αφενός στην επισήμανση των χαρακτηριστικών που διαθέτουν τα πρόσωπα επιλογής της ΝΔ και συνδυάζουν: όραμα, πάθος, εμπειρία, σχέδιο, ακεραιότητα, αποτελεσματικότητα και διάθεση για σκληρή δουλειά. Αφετέρου, στην ανάγκη οι νέοι Περιφερειάρχες να μπορούν να μιλήσουν την ίδια «γλώσσα» με την κεντρική Διοίκηση ώστε να ανταποκριθούν στα μεγάλα έργα πνοής και ανάπτυξης που έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από την κυβέρνηση, έχοντας ταυτόχρονα τα εχέγγυα ορθής αξιοποίησης των αυξημένων πόρων που θα έχουν στα χέρια τους.

Ο τρίτος άξονας αφορά στην ανάδειξη των ειδικών χαρακτηριστικών κάθε Περιφέρειας και στην πειθώ ότι η ΝΔ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει μετρήσιμα και χειροπιαστά αποτελέσματα στα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

«Δεν αφήνουμε πράγματα στη μέση»

Χαρακτηριστική της στρατηγικής αυτής ήταν η ειδική μνεία που έκανε χθες ο Πρωθυπουργός από τη Λέσβο στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας μας και στον κίνδυνο νέων μεταναστευτικών ροών από τον πόλεμο στο Ισραήλ, προκειμένου να υπογραμμίσει τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας και τη μείωση των μεταναστευτικών ροών μέσω μίας «αυστηρής αλλά δίκαιης» μεταναστευτικής πολιτικής, υπενθυμίζοντας με νόημα το χάος που επικρατούσε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αφήνουμε πράγματα στη μέση. Κερδίσαμε 7 Περιφέρειες από την πρώτη Κυριακή, αλλά προφανώς δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό», τόνισε ο Πρωθυπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΝΔ θα βρεθεί ξανά σύσσωμη στην πρώτη γραμμή της μάχης για την τελική κρίσιμη μάχη της Κυριακής. Το σκεπτικό της Πειραιώς είναι ότι οι πολίτες θα δώσουν και στην Αυτοδιοίκηση ψήφο εμπιστοσύνης στη «συνέπεια και τη σταθερότητα» για να διασφαλίσουν τη βελτίωση της ζωής τους και την ενίσχυση του τόπου τους την επόμενη μέρα.

Εκτός από τη Λέσβο όπου βρέθηκε χθες ο Πρωθυπουργός, σχεδιάζονται επισκέψεις του ίδιου και κορυφαίων Υπουργών και σε άλλες περιφέρειες όπου θα δοθεί η μάχη της δεύτερης κάλπης. Ισχυρό είναι το ενδεχόμενο ο κ. Μητσοτάκης να επισκεφτεί την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ αναμένονται μία με δύο ακόμη περιοδείες μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι είναι απολύτως εφικτή η επικράτηση της ΝΔ στις 4 έως 5 από τις 6 Περιφέρειες, καθώς όπως σημειώνουν «η κοινωνία θέλει έργο και μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι ισοπεδωτικές κορώνες λαϊκισμού».

Σε Πελοπόννησο, Βόρειο Αιγαίο και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, το γαλάζιο επιτελείο θεωρεί ότι οι πολίτες θα επικυρώσουν την προτίμησή τους σε Δημήτρη Πτωχό, Αλκιβιάδη Στεφανή και Χρήστο Μέτιο, που τερμάτισαν πρώτοι την πρώτη Κυριακή έναντι των προερχόμενων από τη ΝΔ «ανταρτών». Για να γίνει αυτό απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Εξ ού και ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε χθες από τη Λέσβο ότι  άπαντες πρέπει να προτάξουν το μείζον. «Να αφήσουμε στην άκρη παρακαλώ τις όποιες στεναχώριες, τις όποιες πίκρες που πάντα, το γνωρίζω καλά, μπορεί να υπάρχουν όταν μιλάμε για τοπικές εκλογές. Αυτή τη στιγμή να δούμε το μείζονα στόχο και ο μείζονας στόχος δεν είναι άλλος από το να κερδίσουμε την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου», σημείωσε, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για όλες τις «εκκρεμείς» Περιφέρειες.

Οι προβλέψεις για Θεσσαλία, Ιόνιο και το στοίχημα για τους τρεις μεγάλους Δήμους

Δυναμική νίκης βλέπουν στη ΝΔ και για τον Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία που είναι η μοναδική Περιφέρεια όπου έχει υποψήφιο στον δεύτερο γύρο η αντιπολίτευση με τον υποστηριζόμενο από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουρέτα. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται τόσο στο μετρήσιμο έργο που έχει παράξει ο ίδιος, όσο και στην καθίζηση των ποσοστών που κατέγραψε η αξιωματική αντιπολίτευση πανελλαδικά «αιμορραγώντας» προς τα αριστερά της, καθώς και στη νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου για τη στάση που θα κρατήσουν στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δύσκολη φαίνεται η νίκη της νυν Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα έναντι του γαλάζιου «αντάρτη» και πρώην Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, που έκοψε πρώτος το νήμα στον πρώτο γύρο, ενώ θρίλερ προμηνύεται για τη μονομαχία μεταξύ το υποψηφίου με τη στήριξη της ΝΔ Γιώργου Κασαπίδη και του γαλάζιου «αντάρτη» Γιώργου Αμανατίδη στη Δυτική Μακεδονία, αλλά με ισχυρή δυναμική για τον εκλεκτό της ΝΔ.

Όσο για το «στοίχημα» της ΝΔ για νίκη των υποψηφίων που στηρίζει στους 3 μεγάλους Δήμους; Η αίσθηση είναι ότι στο Δήμο Αθηναίων οι πολίτες θα επικυρώσουν την επόμενη Κυριακή την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του νυν Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη που έκοψε πρώτος και με μεγάλη διαφορά το νήμα την πρώτη Κυριακή, επιβραβεύοντας το έως τώρα έργο του και εναποθέτοντας στα χέρια του την αναβάθμιση της πόλης σε όλα τα επίπεδα την επόμενη 5ετία έναντι του αντιπάλου του Χάρη Δούκα που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Αμφίρροπη θεωρείται η μάχη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας φαίνεται ότι θα δώσει μάχη ψήφο – ψήφο με τον Στέλιο Αγγελούδη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA