Μενού
karamanlis.jpg
Ο Κώστας Καραμανλής στη Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό». | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στην Εξεταστική Επιτροπή για την τραγωδία στα Τέμπη καταθέτει από το πρωί της Τρίτης (13/02) ο Κώστας Καραμανλής, ο εν ενεργεία υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, όταν σημειώθηκε το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Το πιο σημαντικό είναι να τηρείται ευλαβικά ο κανονισμός κυκλοφορίας. Παραβιάστηκε κατά συρροή το βράδυ εκείνο. Καμία ολοκλήρωση της Σύμβασης 717 θα μπορούσε να είχε υπερνικήσει τις παραλείψεις», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

«Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής διεξάγονται στη σκιά μια ασύλληπτης τραγωδίας. Το πρώτο που αισθάνομαι είναι να εκφράσω δημόσια προς τις οικογένειες των θυμάτων και προς όλους τους επιζώντες τη βαθύτατη οδύνη μου. Ως πολιτικός αυτό που επιθυμώ να κάνω είναι να λάμψει η αλήθεια», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

«Νιώθω σε απόλυτο βαθμό την υποχρέωση να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια και υπευθυνότητα και σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων. Ότι έχω να πω θα το πω κοιτώντας σας στα μάτια. Αλλά θα μου επιτρέψετε να κοιτάξω στα μάτια όλους τους Έλληνες που θέλουν να μάθουν την αλήθεια. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να ωραιοποιήσω την πραγματικότητα», τόνισε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

karamanlis
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Καραμανλής: «Δεν σκέφτηκα να κρυφτώ»

«Δεν μπορώ να αφήσω αναπάντητες ανυπόστατες απόψεις. Δε θα τροφοδοτήσω μια μικροκομματική αντιπαράθεση. Είμαι εδώ από την πρώτη στιγμή. Δεν έπαιξα θέατρο», συμπλήρωσε.

«Παραιτήθηκα από τη θέση λίγες ώρες μετά το δυστύχημα. Δε σκέφτηκα να κρυφτώ. Παραιτήθηκα ενάντια στην πολιτική πρακτική στη χώρα μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Θεώρησα ότι αυτή η πράξη ήταν αυτονόητη. Δεν με απασχόλησε ούτε λεπτό η μικρότητα των πολιτικών μου αντιπάλων», υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής.

karamanlis
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Καραμανλής: Τι είπε για τα συστήματα ασφαλείας

«Δεν υπήρξε ούτε ένας ειδικός που να αρνήθηκε αν έστω και μια πλευρά είχε τηρήσει τις διαδικασίες, το ατύχημα θα είχε αποφευχθεί. Όσο περισσότερο εξελίσσουμε την τεχνολογία και τη χρησιμοποιούμε αναβαθμίζουμε τα επίπεδα ασφαλείας», τόνισε στη συνέχεια.

«Σαφώς και θα συνέβαλαν στην αύξηση της ασφάλειας, αλλά δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα το απέτρεπαν το δυστύχημα», σημείωσε ο βουλευτής Σερρών.

Η κατάθεση και εξέταση του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή συνεχίζεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA