Μενού
kaili
AP
  • Α-
  • Α+

Στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέθεσε σήμερα (19/09) η Εύα Καϊλή, για υπόθεση σχετικά με πιθανή απάτη, αναφορικά με τις βουλευτικές της αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών της. Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση κίνησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (σ.σ. τον περασμένο Δεκέμβριο) και ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της βουλευτικής της ασυλίας, για πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακρόαση της κ. Καϊλή έγινε κεκλεισμένων των θυρών και κράτησε περίπου μισή ώρα

Επιπλέον, στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την άρση, ή μη, της ασυλίας της Εύας Καϊλή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με ψηφοφορία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πάντως η παραπάνω υπόθεση, δεν έχει σχέση έχει με το σκάνδαλο Qatargate.

Η δήλωση του δικηγόρου

Ο Σπύρος Παππάς, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, που έχει αναλάβει την υπεράσπισή της στη συγκεκριμένη υπόθεση τόνισε: «Συζητήθηκε το αίτημα της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέως για την άρση της ασυλίας της κ. Καϊλή, όσον αφορά τη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς. Το θέμα αυτό δεν έχει σχέση με το Qatargate. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι τέτοιου είδους θέματα, αφορούν θέματα διοικητικής φύσεως και όχι θέματα ποινικού δικαίου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA