Μενού
konstantopoulou
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, μίλησε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Από το 15’ έχουμε ένα κόμμα που άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Έτσι και ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία προηγούμενη πορεία στην κοινωνία και στα κοινωνικά κινήματα να εμφανίζεται ως μία ουρανοκατέβατη λύση που σε πολλούς φαντάζει μία επιλογή», είπε αρχικά στην εκπομπή Live News του Mega η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Είναι ένας άνθρωπος που του έχουν χτίσει ένα ρόλο και προσπαθεί να ανταποκριθεί αλλά πιστεύω πως δεν θα μπορεί να το στηρίξει για πολύ καθώς πιστεύω πως δεν υπάρχει υπόβαθρο και περιερχόμενο».

«Άλλο να πεις το βιογραφικό σου και άλλο να προσπαθείς να χτίσεις μία εικόνα που η πραγματικότητα δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Η πορεία του καθενός είναι σεβαστή αλλά το να έχεις κάνει μία επιλογή και μετά να προσπαθείς να το παρουσιάσεις διαφορετικά, πως θες να αποκηρύξεις το κεφάλαιο, είναι μία προσπάθεια να το παρουσιάσεις διαφορετικά», πρόσθεσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Δεν το πιστεύω»

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε χαρακτηριστικά για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι να αλλάξουμε τον κόσμο και δεν πιστεύω πως ο Κασσελάκης θα αλλάξει τον κόσμο ούτε κανένας από τους υπολοίπους».

«Η ελληνική κοινωνία έχει στενάξει. Έχουμε πολίτες που δεν έχουν να πιούν νερό πόσιμο καμία κυβέρνηση να λέει πως πάει καλά η οικονομία. Υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια που έχουν διασπαστεί από τους εκλεκτούς αυτοδιοίκητους του κ. Μητσοτάκη, Αγοραστό, Μπέο, και από την ίδια την κυβέρνησή του. Συγγνώμη δεν ζήτησε αυτή τη φόρα ο κ. Μητσοτάκης, μάλλον γιατί του είπαν πως έχει ζητήσει πολλές φορές. Δεν το πίστευα πως άκουγα από πρωθυπουργικά χείλη πως “δεν χάθηκαν πολλές ανθρώπινος ζωές’’», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Σημασία έχουν οι αξίες»

«Έχουμε φτάσει να λέει στέλεχος της Goldman Sachs πως είναι αριστερός και κατά του κεφαλαίου. Σημασία έχει ποιες αξίες υπηρετείς», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής και δικηγόρος συνέχισε να εξαπολύει τα «πυρά» της προς την Κουμουνδούρου και τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς είπε στη συνέχεια: «Με άδεια έδρανα των 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζεσαι τους αδύναμους. Τον κόσμο τον υπερασπίζεσαι όταν θυσιάζεις κάτι δικό σου. Πολλοί άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν την εμπιστοσύνη τους. Και εγώ γι’ αυτό έφυγα. Η άποψή μου είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε στην εντολή που είχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση και αυτό δεν αλλάζει με επικοινωνιακούς τρόπους. Στο πρόσωπο του Κασσελάκη αναζητείται το νέο αλλά εγώ αυτό που βλέπω είναι πολύ παλιό. Έχουμε χορτάσει από τους πολιτικούς που άλλα λένε και άλλα κάνουν. Βλέπω διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι να υπήρχε σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.