Μενού
mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης | Aris Oikonomou / SOOC
  • Α-
  • Α+

Το Μαξίμου κλείνει το θέμα του ανασχηματισμού, ένα ζήτημα που απασχολούσε τελευταία την πολιτική επικαιρότητα.

Κυβερνητικά στελέχη σε σχετικές ερωτήσεις σημειώνουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού όχι μόνο πριν από τη ΔΕΘ αλλά και μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο στις 20 ή στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη αν και ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις, έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε αλλαγές σε πρόσωπα.

Όσον αφορά στη σκιά των σχολίων περί πιθανής αντικατάστασης του Βασίλη Κικίλια, οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα Κικίλια.

Τα σενάρια

Όπως σας είχε ενημερώσει σχετικά ο Μαξιμιλιανός, στενός του συνεργάτης ενημέρωσε τη στήλη την Τρίτη (12/09) κατηγορηματικά ότι δεν θα κάνει ανασχηματισμό ως το Σαββατοκύριακο. Κάτι που σημαίνει ότι θα δεχθεί ερωτήσεις γι' αυτό στη ΔΕΘ, την Κυριακή. Αυτός ο συνεργάτης έδωσε στη στήλη να καταλάβει ότι το σκέφτεται σοβαρότερα για μετά τις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου.

Άλλη πηγή, πάντως, ο οποίος είναι επίσης σοβαρός συνομιλητής του πρωθυπουργού και πέφτει σπάνια έξω, είπε ότι ο ίδιος έχει αφήσει ένα περιθώριο στους συνεργάτες του, μήπως επιστρέφοντας από το Στρασβούργο κάνει κάποια κίνηση. 

Πάντως οι βουλευτές εκφράζουν βεβαιότητα για τον ανασχηματισμό και κάποιοι ήδη τον τοποθετούν αμέσως μετά την επιστροφή Μητσοτάκη από τη Νέα Υόρκη - αν και ξεχνούν πως ο Μητσοτάκης συνηθίζει να κάνει ανασχηματισμούς σε νεκρούς πολιτικά χρόνους.

Η αντίδραση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε από τους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν την ορκωμοσία Στυλιανίδη, για το εάν θα ξαναβρεθούν σύντομα στο σημείο για νέες ορκωμοσίες, αρκέστηκε να πει «ωραίο απόγευμα το σημερινό» κι έφυγε χαμογελώντας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA