Μενού
mitsotakis-mplinken
Κυριάκος Μητσοτάκης - Άντονι Μπλίνκεν | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει το απόγευμα του Σαββάτου κατ’ ιδίαν συνάντηση στην οικία του στα Χανιά με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα, καθώς και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα μεταβεί αύριο στην Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης της επίσκεψης, ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και (ο Άντονι Μπλίνκεν) ανυπομονεί να την επισκεφθεί για να μιλήσει για την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, η οποία υφίσταται από την αρχή της σύγκρουσης, τη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και επιπλέον θα υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε και τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα γνωστοποιηθούν στη συνέχεια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA