Η υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος τέθηκαν επί τάπητος στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/09) στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, υπήρχαν πληροφορίες για συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, με φόντο το μεταναστευτικό.
Οι κινήσεις της Τουρκίας
Κατά τις ίδιες πηγές η Άγκυρα φέρονταν διατεθειμένη να αναλάβει:
- Να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές από τα παράλιά της.
- Να χτυπήσει τα δίκτυα των διακινητών που δρουν στο έδαφός της.
- Να δεχθεί περισσότερες επιστροφές μεταναστών από την Ελλάδα και την ΕΕ.
Στόχος της Αθήνας είναι η συμφωνία να υπογραφεί κατά τη διάρκεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
- «Δύσκολη στιγμή, η καρδιά μου χτυπά δυνατά»: Η Σία Κοσιώνη αποχαιρέτησε συγκινημένη τον ΣΚΑΪ
- «Ντου γιου λάικ δε γουέδερ ιν Γκρις, μίστερ Χετφιλντ;»: Μetallica live στον Λιάγκα
- Πού θα πάει η Σία Κοσιώνη μετά τον ΣΚΑΪ - Τι θα κρίνει την τελική απόφαση
- Φρίκη και δυσωδία: Κάλεσε μέσω Tinder να βιάσουν ομαδικά την πρώην του - Και κάποιοι απάντησαν θετικά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.