Η υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος τέθηκαν επί τάπητος στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/09) στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, υπήρχαν πληροφορίες για συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, με φόντο το μεταναστευτικό.
Οι κινήσεις της Τουρκίας
Κατά τις ίδιες πηγές η Άγκυρα φέρονταν διατεθειμένη να αναλάβει:
- Να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές από τα παράλιά της.
- Να χτυπήσει τα δίκτυα των διακινητών που δρουν στο έδαφός της.
- Να δεχθεί περισσότερες επιστροφές μεταναστών από την Ελλάδα και την ΕΕ.
Στόχος της Αθήνας είναι η συμφωνία να υπογραφεί κατά τη διάρκεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.