Τα πυρά του Δημήτρη Μαρκόπουλου δέχθηκε ο Άκης Σκέρτσος, καθώς - σε ανάρτησή του - ουσιαστικά «φωτογραφίζει» τον υπουργό Επικρατείας και παλαιότερες δηλώσεις του σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.
Ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει ότι «κάποιοι δικοί μας λιποψύχησαν» και προσθέτει: «Κρύφτηκαν ή καλά καλά δήλωναν πως θα έβγαιναν στους δρόμους κατά της κυβέρνησης (αν κι αποτελούν μέρος αυτής).
Στην δήλωσή του, καταλήγει ότι «έχει έλθει λοιπόν η ώρα της Δικαιοσύνης για όσους οικοδόμησαν ένα μεγάλο κι ανυπόφορο ψέμα επάνω στη μνήμη αδικοχαμένων πολιτών».
Αναλυτικά η ανάρτηση Μαρκόπουλου:
«Η επίγευση θα είναι πάντα πικρή γιατί μιλάμε για μια εθνική τραγωδία. Όπως έχω πει δεν υπήρξε συγκάλυψη, όμως υπήρξαν πολλά λάθη. Λάθη για μερικά εκ των οποίων ανέλαβα κι εγώ ευθύνη και απολογήθηκα δημόσια στους συγγενείς των θυμάτων.
Ωστόσο είναι απαραίτητο να βγάζουμε τα αναγκαία συμπεράσματα, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο και να μην έχουν την ευκαιρία κάποιοι να τυμβωρυχούν.
Κάποιοι στην παράταξη μας ανακάλυψαν τώρα, έστω κι αργοπορημένα, την «πολιτική σκευωρία υπό το φως μιας εθνικής τραγωδίας». Προ ενός έτους καμία 15αρια βουλευτές βρεθήκαμε μόνοι να δίνουμε τη μάχη υπό τα πυρά ακραίων δημαγωγικών κομμάτων που βασίστηκαν σε θεωρίες συνωμοσίας.
Κάποιοι δικοί μας λιποψύχησαν. Κρύφτηκαν ή καλά καλά δήλωναν πως θα έβγαιναν στους δρόμους κατά της κυβέρνησης (αν κι αποτελούν μέρος αυτής). Έστω και τώρα όμως, τα πράγματα δικαιώνουν εμάς. Όσους αγωνιστήκαμε κι ας μας απείλησαν κι ας μας έβριζαν. Κι ας επιδίωξαν να μας στιγματίσουν.
Έχει έλθει λοιπόν η ώρα της Δικαιοσύνης για όσους οικοδόμησαν ένα μεγάλο κι ανυπόφορο ψέμα επάνω στη μνήμη αδικοχαμένων πολιτών. Για όσους θέλησαν να βγάλουν (πολιτικό ή και αλλού είδους) κέρδος επάνω στην καταστροφή.
Έχει έλθει η ώρα οι 57 οικογένειες να μάθουν την αλήθεια. Την πραγματική. Οχι την αλήθεια του κάθε μαθητευόμενου εμπειρογνώμονα ή της τυμβωρύχου συνηγόρου του βιαστή με την τυρόπιτα και των Ρώσων ολιγαρχών φίλων του προέδρου Πούτιν. Να ανακουφιστούν οι ψυχές όσων παλεύουν για αναζήτησή των πραγματικών αιτίων ενός τραγικού δυστυχήματος.»
- Ελένη Ζαρούλια: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η σύζυγος του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου
- «75 άτομα με 45 κατοικίδια δεν μπορούμε να γυρίσουμε»: Ελληνίδα στο Ντουμπάι καταγγέλλει στο Reader
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.