Μενού
manolis-kapnisakis
Μανώλης Καπνισάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Μανώλης Καπνισάκης αναλαμβάνει διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Παράλληλα, η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Γιώργος Τσίπρας Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ποιος είναι ο Μανώλης Καπνισάκης

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο Μανώλης Καπνισάκης είναι γνωστός νομικός που έχει εκπροσωπήσει τον Παύλο Πολάκη σε αρκετές υποθέσεις και θεωρείται ο πλέον έμπιστος άνθρωπος του Στέφανου Κασσελάκη.

Υπήρξε δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ασχοληθεί με την πολιτική, επιστρέφοντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα ο Στέφανος.

Το παραδικαστικό και η ενασχόληση του Στέφανου Κασσελάκη με την πολιτική

«Τον γνωρίζω από 14 ετών, συζητούσα μαζί του όσο διάστημα ήταν στην Αμερική. Ήμουν ο άνθρωπος που στήριξα τον πατέρα του και την οικογένειά του για τις συνέπειες που υπέστησαν από το παραδικαστικό κύκλωμα» ανέφερε μιλώντας πριν περίπου έναν μήνα στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Ο Μανώλης Καπνισάκης ανέφερε πως η είδηση τότε με το παραδικαστικό κύκλωμα δεν επηρέασε μόνο την οικογένεια Κασσελάκη αλλά και τον ίδιο που συμπαραστάθηκε με όσες δυνάμεις είχε ως νέος επαγγελματίας, στον πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη.

«Η αναφορά στο θέμα από τον Στέφανο ήταν συνειδητή διότι ήθελε με έναν εύληπτο τρόπο και όχι με θεωρητικές αναλύσεις να δηλώσει το αυτονόητο, το οποίο το έχουμε ξεχάσει ότι η λειτουργία της Δικαιοσύνης και οι παθογένειές της επηρεάζουν και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις ζωές ανθρώπων» ανέφερε ο κ. Καπνισάκης.

Εξηγώντας τη συσχέτιση του πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη, κάτοχο του 5% της παγκόσμιας παραγωγής ναυτιλιακών χρωμάτων, ο κ. Καπνισάκης εξήγησε:

«Είχε μία εμπορική αντιδικία με ορισμένους προμηθευτές του εξωτερικού με τους οποίους συνεργαζόταν. Προσέφυγε σε έναν δικηγόρο, τον εμπιστεύτηκε γιατί δεν ασχολιόταν ο ίδιος με την οικονομική διαχείριση της εταιρείας, του ανέθεσε την οικονομική και τη νομική εκπροσώπηση της εταιρείας και τη διαχείριση της προσωπικής του περιουσίας.

Έπειτα ο εν λόγω δικηγόρος ζητούσε και ελάμβανε εξουσιοδοτήσεις, πληρεξούσια ότι εκπροσωπεί τον Θεόδωρο Κασσελάκη και κάποια στιγμή μέσω κυπριακών εταιρειών, ισχυρίστηκε ότι ο Θεόδωρος Κασσελάκης τού χρωστούσε χρήματα».

Σε ό,τι αφορά τη λήξη της υπόθεσης, έκλεισε υπέρ της αμετάκλητης αθώωσης του Θεόδωρου Κασσελάκη για όλες τις κατηγορίες.

Παράλληλα, ο Μανώλης Καπνισάκης υπογράμμισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει προσωπική εμπλοκή στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος και πως η αναφορά του σε αυτήν έγινε μόνο για να αναδείξει τις θεσμικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει στο κομμάτι της Δικαιοσύνης.

Σχετικά με το πώς πήρε απόφαση ο Στέφανος Κασσελάκης να θέσει υποψηφιότητα ο κ. Καπνισάκης τόνισε: «Τον έπεισε το γεγονός ότι προσπάθησε να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και του έκανε μεγάλη τιμή ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντάς τον στην εκλογική επιτροπή μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας. Είναι μία συνειδητή απόφαση και μία απόφαση μέσω της οποίας θέλει πρώτα να αλλάξει το κόμμα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.