Μενού
dimitris-markopoulos
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Δημήτρης Μαρκόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ενώ συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έγιναν από γαλάζιους βουλευτές για τα θιγόμενα θέματα.

Ιδιαίτερα αιχμηρά τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, που αναφέρθηκε στα λεγόμενα του πρωθυπουργού περί ενότητας, θεωρώντας πως από τους κόλπους του κόμματος λείπει «στεγανότητα», ομοψυχία και αποτελεσματική διαχείριση, ειδικά ως προς το θέμα των Τεμπών.

«Λόγω του πρωθυπουργού είμαστε τόσοι πολλοί βουλευτές στην αίθουσα και εξαιτίας της στρατηγικής του. Όπως ο πρωθυπουργός τόνισε "η ενότητα είναι η μαγική λέξη"», ανέφερε αρχικά.

Μαρκόπουλος: «Κάποια μέλη την είδαν illuminati»

Συνεχίζοντας ο κ. Μαρκόπουλος επεσήμανε: «Ενότητα όμως από όλους, προς όλους. Αυτή την ενότητα όμως δεν τη βιώσαμε στην εξεταστική επιτροπή. Μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές αισθανθήκαμε μόνοι. Και δεν αναφέρομαι στη δήλωση σας στην τηλεόραση .

Αναφέρομαι στον τρόπο αντιμετώπισης όλης της περιόδου άσκησης των καθηκόντων μας. Είχαμε μείνει μόνοι τότε να δίνουμε αγώνα. Χωρίς βοήθεια από το επιτελικό κράτος. Το επιτελικό κράτος έφερε αποτελέσματα.  Δεν το αποδομώ.

Πρέπει όμως να δούμε και τα λάθη. Γιατί χάσαμε κεφάλαιο τόσους μήνες με τα ομόφυλα ζευγάρια; Γιατί το επιτελικό κράτος δεν λειτούργησε στα Τέμπη; Αποδεικνύεται πως είχαμε δίκιο. Πως δεν υπήρξε συγκάλυψη. Υπήρξαν όμως πολλά λάθη.

Λάθη σημαντικά που μας στοίχισαν. Για να μην αναφερθώ στις διαρροές που γίνονται. Δεν είμαστε στην πολιτική για να τροφοδοτούμε τις παραπολιτικές στήλες. Το επιτελικό κράτος οφείλουμε να το βελτιώσουμε.

Κύριε πρόεδρε θα μου επιτρέψετε να μιλήσω για δύο κόσμους στη ΝΔ. Είμαι σινεφίλ και θα μιλήσω με ταινίες. Υπάρχουν μέλη που θεωρούν τους εαυτούς τους ως «illuminati» και όλους τους άλλους τους θεωρούν ως «αναλώσιμους».

Οι πρώτοι θεωρούν πως δεν πρέπει να αγωνίζονται και να απολαμβάνουν την εξουσία. Πώς έχουν μόνο δικαιώματα. Οι δεύτεροι είμαστε εκείνοι που βγαίνουμε στα δύσκολα. Που δίνουμε αγώνα. Σαν την ταινία "ο στρατιώτης Ράιαν" που τρώνε τις σφαίρες οι πρώτοι της απόβασης και μετά έρχονται οι πεφωτισμένοι να βάλουν απλά τη σημαία της κατάληψης.

Προσωπικά βγήκα 5 φορές την πρώτη ημέρα του τραγικού δυστυχήματος στην τηλεόραση επειδή αρνούνταν κάποιοι να υποστηρίξουν την κυβέρνηση. Πέντε φορές. Άλλοι δεν έβγαιναν καν. Το πολιτικό μου κορμί μετράει πληγές.

Τέλος να πούμε πως οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κεφάλαιο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν υπάρχουν πληβείοι και πατρίκιοι της ΝΔ. Κι αυτό το λέω κυρίως προς τους υπουργούς. Δεν είναι δυνατό τα λάθη των άλλων να τρέχει διαρκώς να τα μπαλώνει ο πρωθυπουργός αναλώνοντας προσωπικό κεφάλαιο. Αυτός είναι που θα μας οδηγήσει στις επόμενες εκλογές. Οφείλουμε να τον στηρίξουμε».

Υψηλάντης στην ΚΟ - Οι εμίρηδες και οι κακομοίρηδες

Ο Βασίλης Υψηλάντης έκανε επίσης μνεία στον κινηματογράφο, αυτή τη φορά στον ελληνικό, επαναλαμβάνοντας την κριτική περί «αριστοκρατίας» εντός του κόμματος:

«Και εγώ από το 2012 αναμένω κάποιας κυβερνητικής αποδοχής. Περισσότερα χρόνια από εσάς περιμένω αλλά δεν την έχω τύχει. Είμαι στεναχωρημένος με ένα σύστημα εμίρηδων όπως τους είπε ο Μαρκόπουλος, με άλλα λόγια και αρκετούς κακομοίρηδες που τραβάμε το κουπί».

Τα λοιπά «καρφιά» στην ΚΟ: 

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται και άλλοι γαλάζιοι βουλευτές να πέταξαν καρφιά για θέματα επικοινωνίας και ενότητας εντός ΝΔ.

Ειδικότερα ο Φάνης Παπάς, Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης φέρεται να είπε «Χάνονται εκλογές εκεί που δεν το περιμέναμε. Σε Οργανώσεις, Επιμελητήρια, Δήμους κλπ. Πρέπει να υπάρξει ενότητα της παράταξης».

Από τη μεριά της η Μαριλένα Σουκούλη - Βιλιάλη, Βουλευτής Κορινθίας φέρεται να επεσήμανε ότι «Υπάρχει ανησυχία στον κόσμο για την ακρίβεια, την οικονομία και τη δικαιοσύνη. Είναι ερώτημα πώς θα πετύχουμε τον στόχο της αυτοδυναμίας».

Επίσης, οι πληροφορίες θέλουν και «καρφιά» από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βοζενμπεργκ, η οποία φερόμενα μίλησε για απόντες Υπουργούς από την πρώτη γραμμή της μάχης, στην επίθεση που δέχονταν η κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...