Μενού
katerina-sakellaropoulou
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε πριν λίγο ότι «ενόψει των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα λόγω των πυρκαγιών, η αυριανή δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ματαιώνεται».

Όπως σας ενημερώνει ζωντανά το Reader, σε εξέλιξη είναι επιχειρήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο. Οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται στα τρία ενεργά μέτωπα.

Συγκεκριμένα, στο μέτωπο στο Κιοτάρι και νοτιοδυτικά προς Γεννάδι επιχειρούν επίγειες δυνάμεις ενώ γίνονται χωματουργικές εργασίες για να μην περάσει το ρέμα. Από αέρος επιχειρούν 3 «τράκτορες», ένα Mi-8, 2 Chinook και ένα συντονιστικό ΒΚ-117, επιπρόσθετα στα Λάερμα επιχειρεί ένα ελικόπτερο S-64.

Στο μέτωπο από Απόλλωνα προς Προφήτη Ηλία υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί βορειότερα προς το πυκνό δάσος. Στο μέτωπο ανατολικά της τεχνητής λίμνης Γαδουρα, γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά προς Κάλαθο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA