Μενού
milena apostolaki
Η Μιλένα Αποστολάκη | Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • Α-
  • Α+

Με δήλωσή της, η Μιλένα Αποστολάκη αναφέρει ότι «όλοι οι μύθοι που έστησε η κυβερνητική πλειοψηφία, για να συγκαλύψει τις ευθύνες του Υπουργού της και των "γαλάζιων" διοικήσεων στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, καταρρίπτονται».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη, αναφέρει συγκεκριμένα πως «ο καθηγητής Βασίλειος Προφυλλίδης μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που όρισε η Κυβέρνηση, ήταν αποκαλυπτικός σήμερα στην εξεταστική επιτροπή.
 
Ο καθηγητής Συγκοινωνιακής Τεχνικής  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα περί "ανθρώπινου λάθους" καταθέτοντας ότι αν λειτουργούσε το Δευτεροβάθμιο Κέντρο της Καρόλου, αν υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης, αν είχε εγκατασταθεί η τηλεδιοίκηση και τα συστήματα GSMR και ETCS  δεν θα θρηνούσαμε την απώλεια 57 συνανθρώπων μας».

Η Μιλένα Αποστολάκη συνεχίζει, λέγοντας πως «αποκαλυπτική είναι και η αναφορά του κ. Προφυλλίδη ότι η επιτροπή βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας δεκαπέντε μέρες μετά και αφού προηγουμένως όπως ενημερώθηκαν είχε μπαζωθεί και δεν υπήρχαν στοιχεία χρήσιμα για το πόρισμα τους.
 
Όπως σημείωσε ο κύριος Προφυλλίδης σε ερώτηση που του υποβλήθηκε, αν δεν είχε συμβεί η επέμβαση στον τόπο της τραγωδίας, δηλαδή το μπάζωμα, η επιτροπή θα είχε μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας την επομένη του διορισμού της» και καταλήγει επισημαίνοντας:
 
«Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό  με την επιμονή της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποκλείσει κρίσιμους μάρτυρες, κάτι που το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει, αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη της μεθοδευμένης απόπειρας συγκάλυψης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA