Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθιξε ό,τι σχετικό για το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, στη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης σήμερα (19/6).
«Έχω ζητήσει από το Υπερταμείο να ξαναδούμε τα δεδομένα όσον αφορά την πρόταση, η οποία είχε αρχικά κατατεθεί, για την αξιοποίηση του χώρου της ΔΕΘ, έτσι όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί», δήλωσε.
«Δεν είμαι έτοιμος ακόμη να σας απαντήσω πού θα καταλήξουμε. Δεν θα κάνουμε, πάντως, κάτι χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με την τοπική κοινωνία», τόνισε.
Μητσοτάκης: «Λύση με σεβασμό στην ιστορία της ΔΕΘ»
Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Δεν είμαστε εδώ να επιβάλλουμε μια λύση που θα έρθει σε σύγκρουση με την τοπική κοινωνία αλλά πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα η οποία υφίσταται, τις ανάγκες της πόλης να αποκτήσει ένα μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της και να σεβαστούμε την ιστορία της ΔΕΘ, η οποία είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με την ίδια τη Θεσσαλονίκη.
Θα εξεταστούν όλες οι επιλογές και πως μέχρι την επόμενη παρουσία του το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ «θα έχουμε καταλήξει σε μια λύση που μπορώ να σας πω από τώρα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα διαφοροποιηθεί από το σχέδιο που μέχρι σήμερα έχει δει τα φώτα της δημοσιότητας.
Χωρίς να μπορώ να προδιαγράψω ποια θα είναι η τελική πρόταση γιατί καλά τα σχέδια αλλά πρέπει να είμαστε εξασφαλισμένοι ότι υπάρχουν επαρκείς πόροι χρηματοδότησης και ότι η λύση που θα δρομολογήσουμε θα είναι λύση μακροπρόθεσμα βιώσιμη».
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Hafu: Το καινούργιο εστιατόριο και η μεγάλη επιστροφή του Σωτήρη Κοντιζά
- Η Μία Καλίφα επανασυστήνεται μέσα από την κάμερα της Sarah Bahbah
- Οι ελληνικοί Patriot κατέρριψαν ιρανικό πύραυλο στην Σαουδική Αραβία
- «Ο καταραμένος»: Τι γράφουν τα βιβλία Ιστορίας του Ιράν για τον Μέγα Αλέξανδρο;
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ανήρτησε στο TikTok το βίντεο με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τρώει τα κρακεράκια
- Θανάσης Ευθυμιάδης: «Πιστέψτε με, η πατριαρχία συντηρείται πρώτα από τις γυναίκες»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.