«Οι πιθανότητες περαιτέρω κλιμάκωσης αυξάνονται επικίνδυνα, με σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του, με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
«Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν έντονη ανησυχία. Από την πρώτη στιγμή, η ελληνική Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Ισραήλ και το Ιράν, παρέχοντας κάθε δυνατή συνδρομή» προσθέτει.
«Είχα χθες την ευκαιρία να επαναλάβω τις θέσεις μας στον Ισραηλινό ομόλογό μου, κ. Benjamin Netanyahu, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής μας επικοινωνίας. Τόνισα ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο» συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης.
Διαβάστε ακόμα: Τραμπ σε Ιράν: «Αν μας επιτεθείτε, θα δείτε την ισχύ μας σε πρωτοφανή επίπεδα»
«Η λύση, ωστόσο, δεν μπορεί παρά να είναι διπλωματική. Υπογράμμισα εμφατικά την ανάγκη για άμεση εκεχειρία στη Γάζα, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την απρόσκοπτη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με εταίρους και συμμάχους προς όφελος της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.