Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για άτομα με αναπηρία, έστειλε το δικό του μήνυμα με αναφορά σε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για «Μια Ελλάδα με όλους, για όλους. Χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς περιορισμούς στα όνειρα.»
Ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του, δηλώνει ότι η σημερινή ημέρα, «δίνει την αφορμή να αναγνωρίσουμε και πάλι τη δύναμη των συμπολιτών μας με αναπηρία. Και μαζί της, την προσπάθεια των οικογενειών τους, αλλά και της Πολιτείας.
Γιατί ο αγώνας για προσβασιμότητα και ίσα δικαιώματα ήταν και παραμένει διαρκής. Με πυξίδα τις πολιτικές της Εθνικής Στρατηγικής προς το 2030. Και στα βήματα αλληλεγγύης που, σταδιακά, κάνει η κοινωνία μας.»
Στη συνέχεια, απαριθμεί τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, λέγοντας:
«Ήδη, πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο προορίζονται για ανέργους με αναπηρία. Και από χθες, ακόμη 1.000 στους δήμους. Ενώ όσοι εργάζονται θα διατηρούν ακέραιη και τη σύνταξή τους.
Επίσης, οι 740 νέοι γιατροί στα Κέντρα Πιστοποίησης και η επέκταση των μη αναστρέψιμων παθήσεων μειώνουν την ταλαιπωρία. Οι σοβαρά ασθενείς έχουν κατ’ οίκον τα φάρμακά τους.
Και όλοι μπορούν, πλέον, να ψηφίζουν επιστολικά ή σε ειδικά κέντρα.
Την ίδια στιγμή, οι δημόσιες συγκοινωνίες, με τα νέα λεωφορεία όπως και με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, γίνονται πιο φιλικές. Ο θεσμός του Προσωπικού Βοηθού απλώνεται.
Και η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας με το Ηλεκτρονικό Μητρώο καταπολεμούν όλο και περισσότερο τη γραφειοκρατία.
Ωστόσο, τίποτα ακόμη δεν είναι αρκετό. Συνεχίζουμε να χτίζουμε "Μια Ελλάδα με όλους, για όλους".
Χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς περιορισμούς στα όνειρα.»
- Γιώργος Παπανδρέου: «Η Αριστερά ξέπλυνε τη Δεξιά για να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ»
- Πέρασαν 6 χρόνια ή μήπως 6 μήνες από την πρώτη καραντίνα; Το Reader θυμάται την εβδομάδα που πάγωσε ο χρόνος
- Δικηγόρος της Τούνη για την προβολή του βίντεο στη δίκη: «Ούτε ένα δάκρυ δεν άφησε να κυλήσει από τα μάτια της»
- Το πιο βρόμικο σημείο και άλλα περίεργα facts για τα αεροπλάνα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.