Μενού
mitsotakis gentiloni
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάολο Τζεντιλόνι. | Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
  • Α-
  • Α+

Με τον Επίτροπο Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πάολο Τζεντιλόνι, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/04) στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι ο Ιταλός πολιτικός βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πάντα χαρά του να καλωσορίζει τον Πάολο Τζεντιλόνι στην Ελλάδα. «Προσβλέπω και στη συζήτηση που θα έχουμε για τη γενική κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας», συμπλήρωσε.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρουμε ότι η Ελλάδα τα πηγαίνει αρκετά καλά. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει κάτι που φαίνεται ότι είναι περίπλοκο για τα περισσότερα κράτη μέλη, και αυτό είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια σταθερή προσήλωση στη δημοσιονομική υπευθυνότητα με σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα, «τα οποία θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη μείωση του λόγου χρέους προς το ΑΕΠ».

mitsotakis

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι για να διατηρήσουμε αυτούς τους βιώσιμους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρέπει να επικεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Επικεντρώθηκε στις μεταρρυθμίσεις

«Αυτή ήταν η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση πριν από εννέα μήνες. Όπως βλέπετε, συνεχίζουμε με τη μέγιστη ταχύτητα, ανεξάρτητα από τον εκλογικό κύκλο, να εφαρμόζουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις», εξήγησε.

«Για παράδειγμα, μόλις καταθέσαμε μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, ίσως την πιο σημαντική μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στο δικαστικό μας σύστημα, όσον αφορά την καλύτερη κατανομή των δικαστών μας», είπε στη συνέχεια.

gentiloni

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση είναι ισχυρή και παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στο μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, που σε αντίθεση με αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια των δύσκολων ετών, είναι το δικό μας μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι έχει τη στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, με τα οποία όπως γνωρίζετε έχουμε ένα εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας», σημείωσε.

mitsotakis

Τζεντιλόνι: «Κάνει τη διαφορά»

Ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε από τη μεριά του: «Έχουμε έναν μέσο όρο ανάπτυξης στην Ευρώπη στο 0% και κάτι, ενώ στην Ελλάδα έχετε έναν μέσο όρο ανάπτυξης 2% και κάτι, γεγονός που κάνει τη διαφορά».

«Δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Πιστεύω ότι είναι και ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αξιοποιεί και τους ευρωπαϊκούς πόρους του ΝextGenerationEU», είπε ο Ιταλός Επίτροπος.

«Αυτό είναι μέρος της ιστορίας, μιας ιστορίας αύξησης των επενδύσεων και επιπλέον των επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς όπως η έρευνα, η ανάπτυξη, η εκπαίδευση, το πώς η Ελλάδα αυξάνει τις εξαγωγές, που είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό μήνυμα», εξήγησε.

«Επιτρέψτε μου επίσης να αναγνωρίσω τον προσωπικό σας ρόλο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός αυτή τη στιγμή για το μέλλον της Ένωσης», συμπλήρωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

«Βρισκόμαστε, βέβαια, σε μια στιγμή αλλαγής του πολιτικού κύκλου κοντά στις εκλογές, αλλά το ότι έχουμε να διηγηθούμε ένα success story είναι πολύ σημαντικό και για το μέλλον της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Ιταλός Επίτροπος.

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της κυβέρνησης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Άννα-Μαρία Μπούρα, o Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η Ειδική Σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD) Γεράσιμος Θωμάς, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου και ο συνεργάτης του Επιτρόπου, Έρικ Μπούρκχαρντ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA