Μενού
mitsotakis xardalias vyronas
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Χαρδαλιά. | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Τον Βύρωνα, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας (02/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πατέρα του Γιώργο. Μαζί, περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους του Βύρωνα και συνομίλησαν με καταστηματάρχες και περαστικούς.

«Αγαπητέ μου Νίκο, φίλες και φίλοι, βρίσκομαι σήμερα εδώ για να στηρίξω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, ως του επόμενου Περιφερειάρχη Αττικής», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του σε κατοίκους της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Το κάνω για λόγους και πολιτικούς, αλλά και για λόγους προσωπικούς. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με το δεύτερο. Με τον Νίκο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από τότε που και εγώ έκανα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική, στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών».

«Συμπληρώνονται σχεδόν 20 χρόνια από τότε που εκτέθηκα για πρώτη φορά στη λαϊκή κρίση και με τη δική σας στήριξη εκλέχθηκα τότε πρώτος βουλευτής Αθηνών», είπε ο πρωθυπουργός.

«Πέραν της φιλικής μας σχέσης, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Νίκο σε μια σειρά από εξαιρετικά κρίσιμες αποστολές. Σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική προστασία, δώσαμε μαζί μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη, με την πρωτοφανή πανδημία η οποία χτύπησε την πόρτα πριν από τρία χρόνια, σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

5985998
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στους πολίτες του Βύρωνα. | Eurokinissi

Μητσοτάκης: «Διάθεση να βγει μπροστά»

«Και θέλω να σας πω ότι εκτίμησα στον Νίκο όχι μόνο τις διαχειριστικές ικανότητες που όλοι σας γνωρίζετε εδώ, ως δημότες του Βύρωνα, ότι διαθέτει, αλλά εκτίμησα και το τσαγανό και τη διάθεση να βγει μπροστά και να αναλάβει δύσκολες αποστολές», είπε στη συνέχεια αναφερόμενος στον κ. Χαρδαλιά.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός υποστήριξε: «Στην πολιτική πρέπει να μην φοβόμαστε την ευθύνη. Έχει δίκιο ο Νίκος όταν το τονίζει αυτό. Να μην κρυβόμαστε από τα δύσκολα, να στεκόμαστε μπροστά στους πολίτες με θάρρος, να ακούμε την κριτική τους και να προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό σημαίνει να μπαίνουμε στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε, όμως θα είμαστε εκεί, παρόντες, για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες κάθε μέρα. Αυτό κάνουμε».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Για σκεφτείτε, αν δεν είχαμε έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει τι σημαίνει πολιτική προστασία από μέσα και την έχει υπηρετήσει σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε αύριο με την Περιφέρεια Αττικής στο καινούριο μας σχέδιο για την πολιτική προστασία».

«Το έχει αποδείξει»

«Ο Νίκος το έχει αποδείξει αυτό. Το έχει αποδείξει ως Δήμαρχος, το έχει αποδείξει στον Υμηττό, το έχει αποδείξει ως Υφυπουργός, το έχει αποδείξει στη συνέχεια ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας -διότι πρέπει να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τις Ένοπλες Δυνάμεις πολύ πιο αποτελεσματικά στα επίπεδα της πολιτική προστασίας. Τέτοιους ανθρώπους, λοιπόν, χρειαζόμαστε για να μπορούμε να υλοποιούμε και εμείς το δικό μας όραμα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Η Περιφέρεια Αττικής για τα επόμενα πέντε χρόνια έχει έναν πολύ σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο να παίξει. Έχει σημαντικούς πόρους. Πόρους τους οποίους αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε από το καινούργιο ΕΣΠΑ, πόρους τους οποίους πρέπει να διαθέσουμε σε σημαντικά έργα υποδομών, τα οποία πρέπει να γίνουν σε όλη την Αττική» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

5985945
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη Μητσοτάκη-Χαρδαλιά στο Βύρωνα. | Eurokinissi

«Από την πρώτη Κυριακή»

«Θέλω να βάλουμε έναν στόχο, έναν στόχο ο οποίος είναι απολύτως εφικτός: η εκλογή της Περιφέρειας Αττικής να τελειώσει αυτή την Κυριακή. Θα τελειώσουμε από τον πρώτο γύρο και θα έρθω πάλι, το βράδυ της Κυριακής, στο εκλογικό κέντρο του Νίκου να γιορτάσουμε μία μεγάλη επιτυχία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Αγαπώ την ευθύνη»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: «Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι αγαπώ την ευθύνη, είμαι άνθρωπος που είμαι έτοιμος να υπηρετήσω τον σκοπό. Τις επόμενες μέρες θα δώσουμε τον αγώνα τον καλό, για να μπορέσουμε η Αττική να πάει μπροστά και μόνο μπροστά».

«Θέλω να είστε σίγουροι ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα κάνω ό,τι μπορώ ανθρωπίνως δυνατό, μαζί με τους συνεργάτες μας στις 66 γειτονιές του λεκανοπεδίου, για να μπορέσουμε να φέρουμε αποτέλεσμα. Και προσβλέπουμε στη δική σας συνεργασία, στη δική μας συνεννόηση, για να συγκρουστούμε μαζί με οτιδήποτε έχει στεναχωρήσει κατά καιρούς τους πολίτες. Να αφήσουμε πίσω αγκυλώσεις, γραφειοκρατικές διαδικασίες, που αφήνουν μελέτες στα συρτάρια και αφήνουν τα έργα μισά}, συμπλήρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Να προχωρήσουμε όλοι μαζί και με συγκεκριμένο σχέδιο, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, να φέρουμε αποτέλεσμα, γιατί το αξίζει η Αττική μας, το αξίζουν οι 66 γειτονιές μας. Θέλω να ξέρετε ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και το εκφράζω εδώ από την πόλη που αγάπησα, που θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ», πρόσθεσε στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

5985969
Ο πρωθυπουργός με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής. | Eurokinissi

«Να δικαιώσω την εμπιστοσύνη»

«Στο τέλος της πενταετίας, το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορώ να δικαιώσω την εμπιστοσύνη και τη δική σας και όλων εκείνων των απλών πολιτών, που κάθε μέρα με την κριτική τους, κάθε μέρα με τις συμβουλές τους μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι όχι μόνο ως Περιφερειάρχες και ως Δήμαρχοι, αλλά το κυριότερο καλύτεροι ως άνθρωποι. Γιατί ως καλύτεροι άνθρωποι μπορούμε να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο και είμαι έτοιμος να αναλάβω και αυτή την ευθύνη. Σας καλωσορίζουμε», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA