Μενού
Kiriakos Mitsotakis Bloomberg
Τηλεοπτική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bloomberg | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg όπου αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στον δημοσιογράφο Τομ Μακένζι πως η ΝΔ είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα.

«Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με 28% και αυτό είναι υψηλότερο από το άθροισμα του δεύτερου και του τρίτου κόμματος στην Ελλάδα. Αυτές οι εκλογές διεξήχθησαν έναν χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές υπήρχε μια κούραση. Υπήρχε και μια ψήφος διαμαρτυρίας για θέματα, όπως η ακρίβεια.

Εκλεγήκαμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για άλλα τρία χρόνια και αυτό θα κάνουμε και θα κριθούμε στις εκλογές του 2027. Αντίθετα με ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες, αποφύγαμε την ήττα και είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Το ΕΛΚ αύξησε τον αριθμό των ευρωβουλευτών. Η συμμαχία ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Φιλελεύθερων παραμένει η κυριαρχία. Υπάρχει ένας βαθμός υπερβολής όσον αφορά τη στροφή προς τα ακροδεξιά.

Τις σημαντικές αποφάσεις θα τις λάβουν αυτές τις τρεις πολιτικές "ομάδες". Καμία απόφαση δεν θα ληφθεί χωρίς το ΕΛΚ. Υπάρχει το μομέντουμ για μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA