Μενού
mitsotakis tusk
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντόναλντ Τουσκ. | EUROKINISSI/pool photo European Union
  • Α-
  • Α+

Στη Βαρσοβία με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ,, θα συναντηθεί σήμερα (12/04) στις 12:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας (17-18 Απριλίου).

Μάλιστα, θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, «με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή», όπως τονίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μητσοτάκης: Συζήτηση για το ΕΛΚ

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι δύο πρωθυπουργοί, που είναι ταυτόχρονα οι δύο πιο ισχυροί ηγέτες του ΕΛΚ, αναμένεται να συζητήσουν και ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, αλλά και την επόμενη μέρα για την Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Πέμπτης (11/04) ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στο δείπνο εργασίας Ευρωπαίων ηγετών που οργάνωσε ο Σαρλ Μισέλ.

Στη συνάντηση έγιναν διαβουλεύσεις για τη Στρατηγική Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA