Μενού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέδριο τουρισμού
Παρουσία Μητσοτάκη η συζήτηση για τον ελληνικό τουρισμό | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Επίσκεψη στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) πραγματοποίησε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πως θέλησε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη για να «συγχαρώ προσωπικά τα στελέχη της ΔΙΜΕΑ», ενώ επεσήμανε πως η Μονάδα «χει ήδη επιτελέσει ένα σημαντικό έργο ως προς τον έλεγχο της αγοράς, την προστασία του καταναλωτή και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Παρότι δήλωσε ότι πιστεύει «στην ελεύθερη οικονομία και τον ανταγωνισμό», αλλά δεν τρέφει αυταπάτες σχετικά με τη δυνατότητα να αυτορρυθμίζονται οι αγορές. «Γι’ αυτό και ο έλεγχος του κράτους, ειδικά σε εποχές όπου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σημαντικές εισαγόμενες πληθωριστικές πιέσεις, είναι τόσο σημαντικός» εξήγησε. 

Μίλησε για «δεκάδες χιλιάδες ελέγχους από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η ΔΙΜΕΑ» και επιβολή πολλών προστίμων, τα μισά εκ των οποίων έχουν εισπραχθεί.

Μητσοτάκης: «Υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ώστε να βοηθήσουμε στη συγκράτηση της αύξησης των τιμών»

«Θέλω να τονίζω ότι η πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει για την ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ είναι ένα μόνο βέλος στη φαρέτρα μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εισαγόμενης ακρίβειας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα νοικοκυριά σήμερα δοκιμάζονται από ένα πρόβλημα, το οποίο προφανώς δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, έχουμε όμως υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ώστε να βοηθήσουμε στη συγκράτηση της αύξησης των τιμών κι όπου αυτό είναι εφικτό και στη μείωσή τους» είπε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

Ένα από τα εργαλεία που θα βοηθήσει τη συγκράτηση των τιμών για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι το «καλάθι των Χριστουγέννων», είπε και σημείωσε πως «φέτος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα κρεατικά προϊόντα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε τιμές να είναι χαμηλότερες γιατί όχι κι από τις τιμές που είχαμε το περασμένο Πάσχα». 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο e-katanalotis αλλά και δήλωσε πως έρχονται, σε συνεργασία με την Ε.Ε, νέα εργαλεία «για να έχουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές, να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα καταστρατήγησης της λειτουργίας της αγοράς και να μπορούμε να είμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από εκείνους που μπορεί να σκέφτονται κακόβουλα το πως να εξαπατήσουν τον καταναλωτή». 

Δεσμεύτηκε, τέλος, πως η κυβέρνηση θα κάνει «το καλύτερο δυνατό προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η αγορά λειτουργεί πραγματικά εύρυθμα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA