Μενού
Ο Νάσος Ηλιόπουλος στη Βουλή
Ομιλία του Νάσου Ηλιόπουλου στη Βουλή | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο ανεξάρτητος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μίλησε σήμερα (23/11) στο OPEN, παρουσιάζοντας την επόμενη ημέρα στο κόμμα και εξαπολύοντας επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη για αντιφατικές θέσεις.

«Δεν θα κάνουμε έναν εμφύλιο ούτε με τον κ. Πολάκη, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τον κ. Κασσελάκη. Το πρόβλημά είναι ότι σήμερα η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση, και άρα χρειάζεται ένας προοδευτικός, αριστερός και μαχητικός πόλος που μπορεί να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε αρχικά ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια χαρακτήρισε «συντηρητικές τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη».

«Πώς μπορώ να συζητήσω με μία άποψη που λέει ότι δεν ξέρω τι μου ξημερώνει, δηλαδή είναι άλλη τη Δευτέρα, άλλη την Τετάρτη, άλλη την Παρασκευή. Έχει εντελώς αντιφατικές θέσεις και μηνύματα, και όταν δίνει μία συγκροτημένη θέση, είναι συντηρητική» είπε σχετικά.

Νάσος Ηλιόπουλος: «Δεν είναι εύκολες αποφάσεις»

«Δεν είναι εύκολες αυτές οι αποφάσεις, είμαι οργανωμένος σε αυτόν τον χώρο από το 2001, ξέρετε ότι όλο αυτό το διάστημα και εγώ και τα υπόλοιπα κεντρικά στελέχη, που αποχωρήσαμε σήμερα, είχαμε επιλέξει να μην κάνουμε καμία δημόσια εμφάνιση, ακριβώς γιατί τις διαφωνίες μας προσπαθήσαμε να τις παλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε μέσα στις συλλογικές διαδικασίες» συμπλήρωσε για τη σημερινή του απόφαση.

«Δεν είναι εύκολο να βλέπεις κάτι για το οποίο έχεις αγωνιστεί και έχεις δώσει περισσότερα από 20 χρόνια να οδηγείται σε αδιέξοδο, αλλά δυστυχώς στη ζωή υπάρχουν και οι δύσκολες αποφάσεις. Η μεγάλη εικόνα δείχνει μία κυβέρνηση που εφαρμόζει μία αντιλαϊκή πολιτική, παραμένει κυρίαρχη, τη στιγμή που το 73% των πολιτών με βάση τις τελευταίες μετρήσεις, δείχνει να είναι δυσαρεστημένοι με αυτήν την κυβέρνηση και την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση καταρρέει» υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι ότι έχουν υπάρξει τέσσερις μετρήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα. Αυτό το παλεύεις, στο βαθμό που ο συνομιλητής σου παραδέχεται το πρόβλημα. Η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να παραδεχθεί το πρόβλημα, λέγοντας ότι υπάρχουν υπονομευτές και εσωτερικός εχθρός» συνέχισε.

iliopoulos - ahtsioglou
Ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Έφη Αχτσιόγλου | Eurokinissi

«Την επόμενη εβδομάδα η νέα ΚΟ»

Τοποθέτησε στις αρχές της άλλης βδομάδας τον σχηματισμό της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ δεν αποκάλυψε στοιχεία για τον επικεφαλής. Ωστόσο, σημείωσε ότι ο κ. Χαρίτσης είναι κατάλληλος για τη θέση.

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Είναι ο άνθρωπος στον οποίο χρωστάω, έφερε την αριστερά στην κυβέρνηση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA