Μενού
Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς
Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η πρώτη, επίσημη, κίνηση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Ο Νίκος Παππάς μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Στέφανος Κασσελάκη στη Βουλή εξέφρασε και επίσημα τη στήριξή του στον δεύτερο «ενθαρρύνοντας» όλους εκείνους που τον ψήφισαν την περασμένη Κυριακή, να στηρίξουν Κασσελάκη στη «μονομαχία» με την Έφη Αχτσιόγλου. «Ο Στέφανος θα έχει την στήριξη μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες πως θα τασσόταν στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη.

«Είχαμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Το περιεχόμενο της συζήτησης μας θα το δείτε στην κοινή δήλωσή μας η οποία θα σε λίγο. Ενώπιον του δημοκρατικού κόσμου, στη βάση της συζήτησης, ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του την Κυριακή», είπε ο Νίκος Παππάς, ενώ οι δύο αντάλλαξαν θερμή χειραψία. Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά για τη στήριξή του.

Από την πλευρά του ο νικητής στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών σημείωσε πως: «Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πάμε πολύ δυνατά για τη νίκη και την μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος».

Κοινή δήλωση Κασσελάκη και Παππά

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε

  • την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο  2015 - 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
  • την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε

  • τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.
  • τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα κάνουν Τσακαλώτος - Τζουμάκας

Όπως έχει σημειώσει το Reader ο Νίκος Παππάς θα ήταν ως έναν βαθμό ρυθμιστής των εξελίξεων. Ωστόσο και το 8,4% που έλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένα υπολογίσιμο ποσοστό.

Μπορεί να μην έδειξε τις προθέσεις του για τον ποιον ή ποια υποψήφιο θα στηρίξει όμως η επιλογή στη δήλωση του να πει «η μεταπολιτική και η έμφαση στην εικόνα έχει διεισδύσει πολύ ακόμη και εκεί που δεν το περιμένει κανείς απέναντι στην πολιτική ουσία» ερμηνεύτηκε από στελέχη ως βολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη επομένως το βλέμμα είναι στραμμένο στο ποτέ θα επιλέξει και αν να στηρίξει ανοικτά την Έφη Αχτσιόγλου ώστε να κατευθυνθούν προς τα εκείνη οι ψηφοφόροι του. Στην εξίσωση βέβαια είναι και οι περίπου 1900 ψηφοφόροι του Στέφανου Τζουμάκα και το προς τα που θα κινηθούν. 

«Στροφή» από Ακρίτα, υπέρ Κασσελάκη

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγη ώρα νωρίτερα υπήρξε και νέα δήλωση στήριξης προς τον Στέφανο Κασσελάκη, αυτή τη φορά από την Έλενα Ακρίτα. Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ παρότι αρχικά είχε ταχθεί υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου, εξήγησε με δήλωσή της γιατί αποφάσισε να... αλλάξει στρατόπεδο.

Η Έλενα Ακρίτα αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην ανάρτησή της ότι «η απαξίωση του 45% με χαρακτηρισμούς για το «θολό» αποτέλεσμα και την έλλειψη σοβαρότητας των ψηφοφόρων με προβλημάτισαν ιδιαίτερα» και την έκαναν να «επαναδρομολογήσει την πορεία της». «Σέβομαι την πλειοψηφία και θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε προσεχτικά αυτό που προσπαθεί να μάς πει, χωρίς να την ακυρώνουμε επειδή απλά δεν μάς αρέσουν τα νούμερα», αναφέρει σε άλλο σημείο της γραπτής δήλωσής της. Και καταλήγει: «Με καθαρό μυαλό και με το χέρι στην καρδιά στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη και συντάσσομαι στο πλευρό του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA