Μενού
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής της χθεσινής βραδιάς, αλλά ο Παύλος Γερουλάνος είναι αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Όχι, μόνο λόγω της μάχης στήθος με στήθος που έδωσε με τον Χάρη Δούκα για τη δεύτερη θέση, αλλά και για την αξιοπρεπέστατη δήλωσή του αμέσως μετά το αποτέλεσμα, όπου συνεχάρη τους συνυποψηφίους του με τη φράση «όποιος πιστεύει στη δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα».

Τις τελευταίες ημέρες πάντως ο κ. Γερουλάνος σημείωσε μια εξαιρετική επίδοση και τα ποσοστά του άρχισαν να ανεβαίνουν αμέσως μετά το debate, ωστόσο δεν κατάφερε να τερματίσει τελικά στη δεύτερη θέση.

Δείτε επίσης: Ο «ματωμένος» γάμος που έδωσε το όνομά του σε ψηλή περιοχή της Ελλάδας

Αρκετοί στο επιτελείο του γκρινιάζουν για την παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου αφού θεωρούν πως έκοψε ψήφους από τη δική του υποψηφιότητα. Ωστόσο, με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία.

Ο «μεγάλος περίπατος» του Δούκα 

Από τα highlights της χθεσινής βραδιάς, ήταν ο «μεγάλος περίπατος» Δούκα από τα γραφεία στην Ακαδημίας στη Χαριλάου Τρικούπη για τη δήλωση στο τέλος της μάχης.

Ο περίπατος έγινε συνοδεία των τηλεοπτικών συνεργείων και παρέπεμπε σε πορεία άλωσης των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Doukas

Μένουν βέβαια επτά ημέρες για να δούμε το κατά πόσο ο δήμαρχος Αθηναίων θα καταφέρει να εκπαραθυρώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη από την προεδρία του κόμματος.

Θα γίνει debate;

Ένα ερώτημα που πλανάται ήδη στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι το εάν τελικά οι δυο μονομάχοι θα πραγματοποιήσουν τηλεοπτική αναμέτρηση στο δεύτερο γύρο.

debate ΠΑΣΟΚ
Debate υποψηφίων για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ | Eurokinissi

Οι πηγές μου λένε πως κανένας από τους δυο δεν είναι ιδιαίτερα ζεστός, ωστόσο, κανείς δεν θέλει να χρεωθεί και τον «μουτζούρη» της ματαίωσης. Μείνετε συντονισμένοι, μέχρι αύριο θα γνωρίζουμε.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο ηθοποιός Παύλος Βουτσίνος ανήμερα των γενεθλίων του

Πώς βλέπουν στο Μαξίμου την εκλογή στο ΠΑΣΟΚ 

Θα έλεγα πως στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για τη χθεσινή βραδιά που επιβεβαίωσε την κυριαρχία Ανδρουλάκη στον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το πλασάρισμα στη δεύτερη θέση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Κι αυτό γιατί βάσει της ανάλυσης που κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, Γερουλάνος ή Διαμαντοπούλου έχουν διείσδυση σε κοινά που έχουν δώσει δυο φορές τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2019 και του 2024, ενώ Ανδρουλάκης και Δούκας σκοράρουν καλύτερα σε πιο ΠΑΣΟΚικα κοινά.

Γκρίνιες για τον Καραμανλή

Πρέπει να σας πω ότι η μη εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή στα γαλάζια γενέθλια στο Ζάππειο προκάλεσε πολλά σχόλια σε στελέχη του κόμματος, ακόμα και σε αυτούς που δεν συμφωνούν υποχρεωτικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλα.

Δείτε επίσης: Παντρεύτηκαν Θανάσης Τσαλταμπάσης και Αγοραστή Αρβανίτη: Εικόνες από τον γάμο του ζευγαριού

Πολλοί θεωρούσαν ότι στο τέλος θα πάει, με δεδομένο ότι είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος του κόμματος και εν τέλει δεν θα αθροιστεί με τον Αντώνη Σαμαρά.

karamanlis samaras
Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. | EUROKINISSI

Όμως, ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται να έχει αποφασίσει να πάρει πλήρως αποστάσεις -δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμούνται, άλλωστε, ότι μόλις ψήφισε για τις ευρωεκλογές, κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να χαιρετίσει δια χειραψίας την Αφροδίτη Λατινοπούλου που ως εκείνη την ώρα δεν ήταν τίποτα.

Πόσοι επίτροποι θα κοπούν;

Το στοίχημα που τρέχει αυτή την περίοδο στις Βρυξέλλες, μετά την ανακοίνωση ότι οι υποψήφιοι Επίτροποι θα περάσουν τις ακροάσεις τους από το Ευρωκοινοβούλιο μεταξύ 4 και 12 Νοεμβρίου, είναι πόσοι θα επιβιώσουν.

Σε αυτή την περίοδο, το Κοινοβούλιο θέλει να δείξει τα δόντια του στην Κομισιόν, οπότε κάποιοι θα κοπούν π.χ. υποψήφιοι της Σλοβενίας ή της Ουγγαρίας ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί.

Με βάση την ευρωπαϊκή πηγή μου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα, αν και πρέπει να κάνει αρκετή προετοιμασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...