Μενού
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παρά το γεγονός ότι διάφοροι έχουν κάνει αναφορά στο όνομα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και για την προοπτική να μετακινηθεί από το υπουργείο του, πρέπει να πω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αυτοκτονικό εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Αφήστε που επί των ημερών του Κικίλια τρέχει με ικανοποιητικούς ρυθμούς το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ που προβλέπει σημαντικούς πόρους για τον εκσυγχρονισμό των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Βουλευτές σε νευρική κρίση

Ο ανασχηματισμός είναι το μόνο θέμα συζήτησης μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι μη έχοντας ουσιαστική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, αναλίσκονται σε σενάρια και τηλεφωνούν σε δημοσιογράφους για να δουν αν αυτοί ξέρουν και κάτι παραπάνω.

Είναι προφανές ότι κάποιοι εξ αυτών θα αξιοποιηθούν, κάποιοι που ήδη χρημάτισαν υπουργοί, αλλά και ορισμένοι που έχουν δει να τους προσπερνούν αρκετά τρένα ανασχηματισμών.

Μάλιστα, σε δημοσιογράφους τηλεφωνούν παραπονούμενοι και άλλοι βουλευτές, χωρίς προοπτική αξιοποίησης, οι οποίοι διαβάζουν ονόματα συναδέλφων τους από τις ίδιες εκλογικές περιφέρειες και παίρνουν για να τους... θάψουν.

Τους αφήνει να εκδηλωθούν 

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αναβρασμός και το μεγάλο ντέρμπι θα παιχτεί την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να μιλήσει δημοσίως μέχρι τότε και θα περιμένει τους άλλους πρώτα να εκδηλωθούν.

Στην πραγματικότητα το μόνο υπολογίσιμο μέγεθος για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είναι ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, που αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του με συνέντευξη του σε κυριακάτικο φύλλο. Λέω υπολογίσιμος διότι έχει από πίσω του ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με πρόσβαση σε μηχανισμούς.

Ωστόσο, οι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή είναι υπέρ του Προέδρου, που ξέρει καλύτερα από τον καθένα το κόμμα στην παρούσα φάση.

Ο εμφύλιος της Δεξιάς

Κρατήστε αυτό που σας λέω: ένα άλλο ματς που έχουμε μπροστά μας είναι αυτό του Κυριάκου Βελόπουλου με την Αφροδίτη Λατινοπούλου. Πράγματι, η Ελληνική Λύση είναι το μεγάλο μαγαζί του χώρου, όμως η Λατινοπούλου είναι νέα, κάνει γκελ και προκαλεί αίσθηση σε αυτόν τον χώρο.

Latinopoulou
NDP Photos

Διότι μπορεί οι καλοί χριστιανοί της ΝΙΚΗΣ να μην ενοχλούσαν ιδιαίτερα τον κ. Βελόπουλο, η άνοδος της Λατινοπούλου όμως δεν του άρεσε. Βεβαίως, η Ελληνική Λύση έχει οργανωτική δομή που η Φωνή Λογικής δεν έχει.

Όμως, η Φωνή Λογικής έχει κάνει θετικό γκελ σε ανθρώπους του χώρου που ψάχνονται και οργανωτικά και ουσιαστικά.

Αρχίζει το Euro 

Πάντως, φίλος της στήλης και έμπειρος κοινοβουλευτικός μου υπενθύμισε σήμερα πως όταν ξεκινάει το ποδόσφαιρο, το «σημαντικότερο από τα μη σημαντικά πράγματα στη ζωή» όπως έγραψε ευφυώς ο Αλμπέρ Καμύ, τότε όλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Κι επειδή από σήμερα κιόλας η ΕΡΤ θα μας δείχνει έναν έως τρεις αγώνες τη μέρα, καταλαβαίνουμε ήδη πως μπαίνουμε σε καλοκαιρινούς ρυθμούς. Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA