Μενού
polakis kasselakis
Στέφανος Κασσελάκης - Παύλος Πολάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μόλις ξεκίνησε μια περίοδος όπου οι ισορροπίες είναι εύθραυστες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και η αναδιανομή δυνάμεων θα οδηγήσει σε ένα άλλο τοπίο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε τις αλλαγές με την τοποθέτηση του Γιώργου Τσίπρα στη θέση του Θανάση Θεοχαρόπουλου για Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Δώρας Αυγέρη, Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του μέχρι πρότινος, Στέργιου Καλπάκη.

Δρομολογούνται και άλλες αλλαγές σε θέσεις κλειδί, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιδιώκει να φτιάξει τη δική του ομάδα κρούσης κυρίως με τους ανθρώπους που εμπιστεύεται και τον στήριξαν τον τελευταίο μήνα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Παύλος Πολακης φέρεται να αναλαμβάνει έναν αναβαθμισμένο ρόλο και να έχει υπό την ευθύνη του, τους τομείς της ΚΟ ως συντονιστής.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του κ. Κασσελάκη αναφέρουν πως ο νέος πρόεδρος θα λειτουργήσει ενωτικά και δε θέλει να αφήσει κανέναν στο περιθώριο. Ακόμη και αν αλλάξουν οι ρόλοι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως όλοι έχουν θέση στο νέο κόμμα αρκεί να συμβαδίσουν και με τις  αποφάσεις που θα υπάρξουν από τα όργανα.

Αρχηγός της Αριστερής πτέρυγας η Έφη Αχτσιόγλου

Το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε η Έφη Αχτσιόγλου μόνο αμελητέο δεν είναι. Είναι το δεύτερο ισχυρό πρόσωπο της Κουμουνδούρου που όπως όλα δείχνουν θα ηγηθεί της προστασίας της αριστερής ταυτότητας του κόμματος.

Η υψωμένη αριστερή της γροθιά την ημέρα των εκλογών δείχνει τις προθέσεις της. Η κ. Αχτσιόγλου είναι πλέον ενισχυμένη απέναντι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο που μέχρι πρότινος ήταν ο αρχηγός της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον αρχηγό του κόμματος όρισαν και τη δυναμική του κάθε στελέχους εντός της Κουμουνδούρου.

Μένει να δούμε πως θα αξιοποιήσει τη δύναμη της αυτή η Έφη Αχτσιόγλου. Αν θα κινηθεί σε συγκρουσιακούς ή συναινετικούς ρυθμούς. Η αίσθηση που μπορεί να αποκομίσει κανείς μιλώντας με την ομάδα Αχτσιόγλου είναι πως πρόθεση των ισχυρών στελεχών γύρω από εκείνη αλλά και η ίδια δε θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Έτσι, Νάσος Ηλιόπουλος, που είναι και μέχρι στιγμής Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, και Αλέξης Χαρίτσης που έχουν σταθεί από την αρχή δίπλα στην κ. Αχτσιόγλου δεν εμφανίζονται αρνητικοί απέναντι στα νέα δεδομένα.

Εντούτοις θα μετρήσει και η στάση που θα κρατήσει απέναντι τους και ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Προτεραιότητα η κοινωνία – Συνάντηση με Φάμελλο

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους στενούς του συνεργάτες ιεραρχούν τους στόχους τους και τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας. Ο κ. Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει πως το ζητούμενο είναι η γείωση με την κοινωνία.

Έτσι ψηλά στην ατζέντα του είναι τα προβλήματα στη Θεσσαλία και όλες οι κοινωνικές μάχες που πρέπει να δοθούν το προσεχές διάστημα. Μάλιστα στελέχη κοντά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως στις προτεραιότητες του Στεφανου Κασσελάκη είναι η επαφή με τους πολίτες.

Στις 11 το πρωί θα συναντηθεί στη Βουλή με τον Σωκράτη Φάμελλο όπου και θα ενημερωθεί για τα νομοσχέδια που έρχονται στην ολομέλεια και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται μετά τη συνάντηση τους να υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση πως ο κ. Φαμελλος παραμένει Πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη αναφέρουν οι πληροφορίες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA