Νέος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την εκλογή αρχηγού θα είναι ο μέχρι τώρα αναπληρωτής, Παυσανίας Παπαγεωργίου, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στη σημερινή (10/9) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή είναι στις 24 Νοεμβρίου να πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών και εφόσον χρειαστεί στην 1 Δεκεμβρίου ο δεύτερος γύρος.
Επίσης, το διάστημα 1-4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου και θα επικυρώσει τη διαδικασία. Νωρίτερα στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή των συνέδρων.
ΣΥΡΙΖΑ: Η διαφωνία για τις εκλογές
Ανοικτό είναι ακόμη αν το έκτακτο Συνέδριο θα είναι και καταστατικό Συνέδριο ή εάν θα μεταφερθούν οι αλλαγές στο καταστατικό για μετά την εκλογή προέδρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η απόφαση ελήφθη με 18-3. Διαφώνησαν, ο Παύλος Πολάκης και οι Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου, οι οποίοι πρότειναν η εκλογή ηγεσίας να γίνει στις 3 Νοεμβρίου και το Συνέδριο στα μέσα Οκτωβρίου.
- Βίντεο σοκ: Η στιγμή της σύγκρουσης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
- Οργιάζουν οι φήμες για μυστικό γάμο για Ρονάλντο και Τζορτζίνα - Φρενίτιδα από μία φωτογραφία
- Ξέρουμε με σιγουριά ότι υπήρξε ο Όμηρος;
- Σε πύρινο κλοιό η Δυτική Αττική: Προς Μέγαρα κατευθύνεται η φωτιά - Νέα 112 για εκκενώσεις οικισμών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.