Μενού
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του reader.gr στην Google

Διαφορετικό δρόμο από αυτόν που επέλεξε το 2023 φαίνεται πως θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας πως η απόφασή του για νέο κόμμα συνοδεύεται από ένα συνολικό rebranding.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA και αναφερόμενος στην περίπτωση η ΕΛΑΣ να είναι πρώτη στις εκλογές, ο πρώην πρωθυπουργός δεν είπε πως θα κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά  - αν δεν υπάρχει σταθερή και μακράς πνοής κυβέρνηση - πως θα πάμε σε δεύτερες κάλπες, δείχνοντας πως δεν θα κάνει τα λάθη του παρελθόντος, όταν προχωρούσε σε κάλεσμα και δεν λάμβανε απάντηση.

Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το πολιτικό σκηνικό έχει επιστρέψει σε δύο δυνατούς πόλους. Στην Αμαλίας, λοιπόν, εκτιμούν πως η πίεση που ασκείται στο ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθήσει να υφίσταται αλλά και πως παραδοσιακά η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως εμφανίζεται από τις μετρήσεις πως θα είναι η ΕΛΑΣ, είναι εκείνη που είναι ευνοημένη, καθώς λαμβάνει την αντικυβερνητική ψήφο, εφόσον οι πολίτες θέλουν αλλαγή πολιτικής.

Διαβάστε επίσης: Ο Τσίπρας «βύθισε» τις ελπίδες Φάμελλου και οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγαλύτερη δίνη

Έτσι, δεν θα δούμε προσκλητήριο προς τις προοδευτικές δυνάμεις, αλλά με στρατηγικό στόχο τη νίκη στις εκλογές, το επιτελείο Τσίπρα θα διαλέξει μοναχική πορεία. Και εάν το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να ακολουθήσει μετεκλογικά το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ, τότε θα υπάρξει συζήτηση με κυρίαρχο τον Αλέξη Τσίπρα.  

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ, ήταν ξεκάθαρο πως δεν σκοπεύει να κάνει συμφωνίες με κόμματα και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει μετέωρος.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως υπάρχουν δύο προϋποθέσεις για ένταξη παλιών συντρόφων στο κόμμα του, λέγοντας πως θα πρέπει να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα και να πάνε στην ΕΛΑΣ, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν θέσεις ρεζερβέ.

Δηλαδή μπορεί ένας νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή ανεξάρτητος να κινηθεί προς την Αμαλίας, παραδίδοντας την έδρα του και μη γνωρίζοντας αν θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...