Μενού
Χρήστος Σταϊκούρας
Ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά την ενημέρωση των συντακτών | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου προγραμματίζεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Άκτιο  - Αμβρακία, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Πρόκειται για κλειστό αυτοκινητόδρομο μήκους 48,5 χιλιομέτρων, ο οποίος θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Με τον νέο αυτοκινητόδρομο η διαδρομή Αθήνα – Λευκάδα αναμένεται να διαρκεί λιγότερο από 3 ώρες και 30 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση του έργου θα παραστεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, ο αρμόδιος Υφυπουργός για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε ότι αν δεν υπάρξουν προσφυγές, η 25η Ιανουαρίου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για να ανοίξουν οι προσφορές για το βασικό τμήμα Χανιά – Ηράκλειο. Το συγκεκριμένο τμήμα έχει μήκος 158 χιλιομέτρων και την κατασκευή του διεκδικούν τρία σχήματα: ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ (ΑΒΑΞ – EGIS - MERIDIAM), ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Σχετικά με τις καταστροφές στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι το κόστος των έργων αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο ανέρχεται σε 900 εκατ. ευρώ, ενώ στα 33 σχολεία σε 30,4 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 200 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές του σιδηροδρόμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA