Μενού
Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης
Οι πρόεδροι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε τελετή απονομής βραβείων | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Η τραγωδία των Τεμπών και οι εξελίξεις στην υπόθεση οδηγούν στην κοινή στάση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Εκτός απροόπτου αναμένεται σήμερα οι προοδευτικές δυναμεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, μέσω της Ολομέλειας, να επιχειρήσουν να αναδείξουν όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πληροφορίες θέλουν να έχουν ξεκινήσει διεργασίες και επαφές, καθώς και στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να έχουν λόγο στην πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα στοίχημα βέβαια το να καταφέρουν τα κόμματα του προοδευτικού τόξου να συμφωνήσουν στις επόμενες κοινοβουλευτικές κινήσεις.

Πρόταση μομφής: Οι διαφωνίες για τις επόμενες κινήσεις

Πληροφορίες θέλουν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολιτευσης να μην συμφωνούν να προχωρήσει η συγκεκριμένη κίνηση. Το σκεπτικό τους είναι πως δυο μήνες πριν τις ευρωεκλογές εάν υπάρξει αυτή η πρόταση δυσπιστίας, θα συσπειρώσει το κυβερνών κόμμα.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως εάν η Κουμουνδουρου δεν στηρίξει το αίτημα της Χαριλάου Τρικουπη, με δεδομένο ότι τα αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης θα βοηθήσουν ώστε να βρεθούν οι 50 υπογραφές που απαιτούνται, θα βρεθεί απομονωμένη και σε αμήχανη θέση.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί και στην θέση να εξηγήσει την πρόταση του Στεφανου Κασσελακη για εκλογές με διεθνή επιτροπεία. Επομένως η θέση της αξιωματικης αντιπολιτευσης είναι δύσκολη και δεν θέλει να κάνει το λάθος που θα τις κοστίσει στις εκλογες του Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ με μία τέτοια κοινοβουλευτικη κίνηση η αντιπολίτευση θα αναγκάσει τον Πρωθυπουργό να βρεθεί στην Ολομέλεια σε μια συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών και τις ευθύνες.

Θα μπορέσουν να ασκήσουν στοχευμένη κριτική τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εκτιμούν πως δύσκολα θα καταφέρει να βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απο την συζήτηση με πολιτικα οφέλη για την ΝΔ, ειδικά μετά τις κατηγορίες για παραποίηση στοιχείων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το ΚΚΕ μελετάει το σκεπτικό με το οποίο θα κινηθεί απέναντι στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA