Μενού
Ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή
Ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή σε συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε σήμερα (09/01) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, στο οποίο θα σταθεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ για την απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας για την οποία δήλωσε: «Αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι από αύριο το πρωί, και απορώ που δεν έχουν αντιδράσει ακόμα οι οργανώσεις, είναι ότι οι γυναίκες θα γίνουν μηχανές παραγωγής τέκνων, για να ικανοποιείται το εγώ κάποιων και να κάνουν τα παιδιά».

«Ποιες γυναίκες θα χρησιμοποιούνται; Οι μετανάστριες, όσες είναι σε χαμηλό επίπεδο και μπορούν να γίνουν προϊόντα εκμετάλλευσης» συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης που εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο θα καταψηφίσει.

Θάνος Πλεύρη: Διαφωνώ με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο Θάνος Πλεύρης, για ακόμη μία φορά, διαφώνησε με τον γάμο των ομοφυλοφίλων συμπληρώνοντας πως θα καταψηφίσει τον σχετικό νόμο όταν έρθει για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Προφανώς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σ' ένα στάδιο που ο πρωθυπουργός ανοίγει την κουβέντα. Ανοίγοντας την κουβέντα και μόλις θέσει το πλαίσιο ο πρωθυπουργός θα αναπτυχθούν και τα επιχειρήματα. Είναι απλή η δική μου διαφωνία, γιατί διαφωνώντας και για τον γάμο την πιο απλή μορφή που συζητάμε, καταλαβαίνετε τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει» ανέφερε.

«Θεωρώ πως στο κομμάτι που σχετίζεται με τα θέματα συντήρησης , όπως το συγκεκριμένο, δεν είναι με πλαίσιο που συνδέεται χάραξης κυβερνητικής πολιτικής. Η διαφωνία μου είναι να μην στηρίζεται σε συγκεκριμένες διατάξεις. Η θέση μου είναι κάπως απλή διότι όταν διαφωνείς στον γάμο στην πιο απλή μορφή που υπάρχει, καταλαβαίνεις ότι εκ των πραγμάτων ότι διαφωνώ με την οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο» συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης. 

«Εγώ διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο, γιατί ο γάμος είναι μορφή οικογενειακού δικαίου, και άρα στην αλλαγή της μορφής της οικογένειας ακόμα και αν υπήρχε τεκνοθεσία. Αυτά κατά την άποψή μου έχουν λυθεί σε απλές μορφές με το σύμφωνο συμβίωσης, και ο γάμος πρέπει να μείνει στη μορφή που πρέπει να είναι» κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA