Μενού
evrovouli
Ευρωβουλή | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στη λίστα με τους ευρωβουλευτές που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριλήφθησαν πέντε Έλληνες πολιτικοί, με βάση τη μέτρηση επίδοσης που διενεργεί ο ιστότοπος EUMatrix για το Influence Index 2024.

Έλληνες ευρωβουλευτές: Η λίστα

Να σημειωθεί ότι συνολικά οι Ευρωβουλευτές είναι 705, μεταξύ των οποίων 21 Έλληνες.

  1. Την μεγαλύτερη επιρροή μεταξύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών έχει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος θεωρείται ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές.
  2. Δεύτερη σε επιρροή, αμέσως μετά τον Δημήτρη Παπαδημούλη, είναι η ευρωβουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, η οποία συγκαταλέγεται στους 20 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές σε θέματα νομοθεσίας για το περιβάλλον.
  3. Τρίτη σε επιρροή είναι η ευρωβουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία συγκαταλέγεται στους 20 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές σε θέματα νομοθεσίας του εμπορίου.
  4. Τέταρτη είναι η ευρωβουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς, Έλενα Κουντουρά, η οποία συγκαταλέγεται στους 20 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές σε θέματα νομοθεσίας των μεταφορών.
  5. Πέμπτος Έλληνας είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, ο οποίος συγκαταλέγεται στους 20 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές της νομοθεσίας για την υγεία.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA