Μενού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμάνουελ Μακρόν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμάνουελ Μακρόν στη Διάσκεψη της ΕΕ | ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έστειλε πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Ειρήνη, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (09/11) στο Παρίσι.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για το Ισραήλ και την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, αναμένεται να γίνει γνωστή αύριο, Τρίτη.

Άξιο αναφοράς είναι, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ότι μπορεί στη Διάσκεψη του Παρισίου να συμμετάσχει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, που είχε σημειώσει σήμερα πως θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στη Γαλλία για συνομιλίες σχετικά με την προσπάθεια ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου στη Γάζα.

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπλίνκεν

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί, παράλληλα, είναι ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα, σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, όπο κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για την καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξoυν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA