Μενού
Γιάννης Οικονόμου
Γιάννης Οικονόμου | ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, εναντίον όσων, όπως κατήγγειλε, «επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες στην ΕΛΑΣ» σχετικά με τα επεισόδια και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη.

«Μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του 31χρονου αστυνομικού, και ενώ όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τη ζωή του, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα. Με αναφορές, μάλιστα, σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας» επεσήμανε, ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου, σε έντονο τόνο.

Η ΕΛΑΣ, όπως είπε, «κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο» ώστε να μπορέσει να εντοπίσει τους δράστες της επίθεσης. 

«Στην προσπάθειά της αυτή έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου» δήλωσε. 

«Οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση. Κάθε άλλη ενέργεια δυσχεραίνει και υπονομεύει το έργο των Αρχών της Πολιτείας μας και είναι σε ριζική αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα» κατέληξε. 

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή (8/12), ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κατήγγειλε τους χειρισμούς της αστυνομίας, κάνοντας λόγο για «ομηρία» των φιλάθλων εντός του γηπέδου και για «παράνομη κατακράτηση» περίπου 500 φιλάθλων.

«Απόφαση που θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των Ναζί» αναφέρθηκε σε ανακοίνωση που ξεκαθάρισε πως θα σταθεί στο πλευρό των φιλάθλων του «μέχρι την πλήρη ηθική και ψυχολογική τους αποκατάσταση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA